Son dakika: Erdoğan’dan fırsatçılara net bildiri: Acıma duymayacağız

Professional

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyleki; Önce global finans krizi, akabinde global salgın kriziyle istikrarları bozulan belirsizlik ve risklerin arttığı bir devirden geçiyoruz. Salgın sürecinde gelişmiş ülkelerin bile aslında ne kadar kırılgan bir ekonomik yapıya sahip oldukları ortaya çıkmıştır. Yatırım, istihdam, üretim ihracat yoluyla ülkemizi büyütmeyi gaye alan yeni iktisat programımızı dirayetle uyguladık. Her şeydilk evvel global iktisattaki bozulmaların her alanda fiyatlarda yol açtığı yükselişler ülkemize de yansıdı.

“FIRSATÇILARA KARŞI TEYAKKUZDAYIZ”

Kurun istikrarını sağlamış olsak da gerçekleşen yükselişin fiyatlar üstündeki tesiri kalıcı olmuştur. Baharın ve akabinde yaklaşan yaz aylarının sağlayacağı rahatlamaya şimdiden gözünü dikenlere karşı teyakkuz halindeyiz. Bundan daha sonra milletimizin temel gereksinim unsurlarının fiyatlarını sebepsizce artıranlara karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğimizi açıkça ilan ediyorum.

ÖDEMELER ERKEN YAPILACAK

Engeli, yaşlı, dul, yetim, şehit yakını ve gazi üzere kesitlere yönelik özel takviyelerimiz de var. Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira fiyatındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceğiz. 15 milyar liralık ek Toplumsal Yardım Takviye Paketi’yle ilgili çalışmaların sonuna gelinmiştir. Yakında uygulamaya geçireceğiz.

Son 10 yılda birçok toplumların felaketine yol açan senaryolar ülkemizde muvaffakiyete ulaşamayacak. Bu ülkenin ve milletin gücünü sömürenlerin periyodu geri gelmeyecek. Yaşadığımız külfetler dünyanın ortasından geçtiği tarihi dönüşüm sürecinin sancılarıdır. Sabredersek bu yolun sonu kuvvetli Türkiye’ye çıkıyor. Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık enflasyonu da yeneceğiz. Hayat pahalılığının da üstesinden geleceğiz. Çarşı pazardaki ateşi de söndüreceğiz. Türkiye’yi bölgesinin ve dünyanın en kuvvetli devletleri haline getirdik. İnsanımızın yüreğindeki problemlerinin hepsini de çözeceğiz. Biz ülkemiz ve milletimiz için ne yapılması gerekiyorsa onun hazırlığını yürütmeye devam edeceğiz.

BIDEN’A SERT TEPKİ

Çeşitli ülkelerin idareleri ve parlamentoları tarafınca güya tanınan Ermeni argümanlarına ait tabirlerin bizim nezdimizde hiç bir kararı yoktur. Tarihçilerin yapması gereken bir tartışmanın siyasi çekişmelerin mezesi haline dönüştürülmesine asla istek göstermeyeceğiz. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın açıklamasını da bu türlü görüyor ve tamamı yalan-yanlış bilgiler üzerine konseyi olduğu için, üzerinde durmaya kıymet bile bulmuyoruz. Bidilk evvel Ermenilerle ilgili tarihi öğrensin. Biden’ın, Ermenilerle olan tarihi çok âlâ öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye’ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil.

HDP’NİN SKANDAL TEKLİFİ

HDP temelsiz Ermeni argümanlarının bayraktarlığına soyunuyor. Bunları parlamentonun mensubu olmaya yakıştırmıyoruz. Meclisimizin bu alçaklığın hesabını müsebbinden soracağına ve gereğini yapacağına inanıyorum. Meclis’teki ikinci büyük partinin milletvekilleri içinde benzeri hezayanları lisana getirenlerin milletimizin bunun hesabını inşallah sandıkta soracaktır.

“ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI BİNİ BULMUŞTUR”

Bu operasyonlar güney sonlarımızın tamamını hiç bir teröristin ülkemize sızamayacağı biçimde denetim altına alana kadar sürecektir. Pençe -Kilit operasyonuna katılan askerlerimize muvaffakiyetler diliyorum.Sadece 2022 yılında son operasyonlar dahil olmak üzere güney hudutlarımızda etkisiz hale getirilen terörist sayısı bini bulmuştur. Türkiye, Irak topraklarında üslenen teröristlerin zirvesine bindikçe Suriye tarafında da birtakım hareketlenmeler olduğunu görüyoruz. Sonlarımızın tabanında bir terör koridoru oluşturulmasına asla müsaade vermeyeceğimizi bir sefer daha yinelamak istiyorum.

“YARIN PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİM”

Dünyadaki ve bölgemizdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Rusya – Ukrayna savaşında görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bugün de Rusya ve Ukrayna tarafıyla görüşmek üzere bölgeye gitmedilk evvel Sayın Guterres ile bir ortaya geldik. Kendisiyle mevcut durumu etraflıca değerlendirdik. Geçtiğimiz günlerde de Sayın Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptık. Yarın da Sayın Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğim. Maksadımız İstanbul sürecini başkanlar seviyesinde taşıyarak savaşı bitirecek imzaların atılmasını sağlamaktır. İnsani yardımlar konusunda üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. 17 bin vatandaşımızın tahliyelerini gerçekleştirdik. Ülkemize gelen Ukraynalı sığınmacı sayısı 85 bini geçti.

Ülkemizin en büyük aralık katettiği alanlardan biri de havacılık bölümüdür. Türkiye’nin dört bir yanında havalimanı sayımızı 57’ye çıkardık.

İMECE’NİN MİSYONA BAŞLAMA TARİHİ AŞİKÂR OLDU

Yerli ve ulusal müşahede uydusu İMECE’nin fırlatılış tarihiyle ilgili bir öbür müjdemiz. Müşahede uydumuz İMECE’nin uzay seyahati 15 Ocak 2023’te başlayacak.

ÇİFTÇİLERE HİBE DESTEĞİ

Çiftçilerimize yeni bir müjdemiz daha var. Son 16 yılda 15 bin 636 projeye 4,1 milyar hibe dayanağı verdik. Ayrıyeten 262 bin çiftçimizin makine ekipman alım projesine hibe dayanağında bulunduk. Makine ekipman alımı ve kırsal altyapı yatırımları için 32 bin 572 çiftçimiz ile tarım yatırımları için 418 girişimcimize 1,1 milyar lira hibe sağlayacağız.