Son dakika! Erdoğan, Dubai Expo’da gençlerle buluştu: Gönül elçileri olarak hareket etmenizi bekliyoruz

Professional

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 gün süren Birleşik Arap Emirlikleri seyahatinde Dubai EXPO 2020’yi ziyaret ederek ülkenin gençleriyle bir ortaya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada şunları kaydetti:

Sayın Bakanlar, sevgili gençler, değerli konuklar, sizleri en kalbi hislerimle selamlıyorum. Sizlerin şahsında Körfez bölgesindeki ve gönül coğrafyamızın dört bi köşesindeki tüm gençlere selamlarımı gönderiyorum. Birleşik Arap Emirlikleri’nin geleceği olan siz değerli kardeşlerimle bir ortaya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum. bu biçimdesine hoş bir atmosferde gönüllerimizin buluşmasına vesile olanlara şükranlarımı sunuyorum.

Nerede olursa olsun gençlerle daima bir ortaya gelişimizde her sohbetimizde hamdolsun İslam dünyasının geleceğine dair umutlarımı arttığını görüyorum. Toplantılar esnasında ufku ve vizyonu açık pırıl pırıl gençlere sahip olduğumuzu görmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Tabi o tabloyu gördüğümüz vakit Allah’ın rahmetinden umudumuzu kesmiyoruz.

Ülkemizde TEKNOFEST gençliği diye tabir ettiğim bu gençlik maşallah önüne çıkarılan manileri aşa aşa yoluna kararlılıkla devam ediyor. Sizlerin hayata umut ve heyecanla bakmanız bize de yeni gayeler için cüret ve ilham aşılıyor. Sizlerden aldığımız güçle biz de daha hoş daha müreffeh daha huzurlu bir dünyanın tesisi için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

“SİZLERDEN GÖNÜL ELÇİLERİ OLARAK HAREKET ETMENİZİ BEKLİYORUZ”

Bu anlayışla Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri gençliği içindeki irtibatı ve iş birliğini güçlendirmek için yeni adımlar atıyoruz. Dün Abu Dabi’de gençlik alanında iş birliğine dair mutabakat muhtırasını imzaladık. bu biçimdece gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri yolunda değerli bir eşiği daha aşmış olduk. Sizlerin de bu mutabakatın ruhunu hayata geçirme istikametinde gereken çabayı göstereceğinize inanıyorum. Gençler olarak sizlerden Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri içinde gönül elçileri olarak hareket etmenizi bekliyoruz. İki dost ve iki kardeş ülke olarak geniş bir yelpazede önemli iş birliği imkanlarına sahibiz. Bilhassa uzay programları ve yenilikçi teknolojiler alanında emsal vizyonları paylaştığımızı görüyorum.

“MİLLİ VE ÖZGÜN ROKETİMİZLE AY’A SERT İNİŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Uzun müddetli bir planlamanın ve çalışmanın eseri olan ulusal uzay programımızı geçtiğimiz sene deklare ettik. İnşallah Cumhuriyetin 100. yılında yani gelecek sene ulusal ve özgün roketimizle Ay’a sert iniş gerçekleştireceğiz. Uzay programımızı deklare ettiğımız günlerde Birleşik Arap Emirlikleri’de “Umut” olarak isimlendirdiği Mars misyonunu gezegenin yörüngesine muvaffakiyetle yerleştirmişti. O devirde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile sayın Bakan Amirinin toplumsal medya üzerinden iki ülkenin uzay programlarına karşılıklı takdirlerini söz etmesi dostluğumuzun baki olduğunu tüm dünyaya göstermişti.

Geçtiğimiz günlerde yörüngedeki birinci yılını tamamlayan Umut zati hepimizin umudunu temsil ediyor. Merhum Pir Zayed’in vizyonunu takip ederek elde edilen bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin teşebbüs, yenilik ve yatırım ekosistemlerinin birbirini tamamlayıcı olduğunu düşünüyorum.

“UZAY AJANSLARIMIZIN DA İŞ BİRLİĞİ YAPMASI MÜŞTEREK MENFAATLERİMİZE OLACAKTIR”

Dubai Expo’sunun zihinleri birleştirmek geleceği oluşturmak tam manasıyla bu ahengi yakalamamız gerektiğine işaret ediyor. Bu çerçevede uzay, teknoloji, start-up şirketleri ve bilimsel iş birliği üzere alanlarda ortak çalışmalarımızı süratle geliştirmeliyiz. Uzay ajanslarımızın da önümüzdeki devirde faal iş birliği yapması ve deneyim paylaşımında bulunması müşterek menfaatlerimize olacaktır.

Daima söylemiş olduğimiz bir kelam var mukadderat uğraşa aşıktır. Bilim, ilim, hikmet ve idrak için evvel inanç daha sonra da çok gelir. Hayallerimizi ve amaçlarımızı lakin bu türlü gerçeğe dönüştürebiliriz. Sizlerin ışıldayan gözlerinizde ben bu inancı bu azmi ve bu çabası görüyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyor sizleri bir defa daha muhabbetle selamlıyorum.