Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur’an’a uzanan kirli ellere müsamaha göstermeyeceğiz

Professional

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur’an-ı Kerim’i Hoş Okuma Yarışı Büyük Finali’nde konuşuyor. Erdoğan’ın açıklamaları şöyleki: Bu müsabaka iftar öncesi bir ödül üzere. Müsabakaya katılan herkese ve kıymetlendiren hocalara yürekten teşekkür ediyorum. Hatırlarsanız bu millet ile Kur’an-ı Kerim’in irtibatını kesmek için ellerinden geleni yaptılar. Kur’an Kurslarının kapatılmasından, mescitlerin kapılarına kilit vurulmasına kadar ne yapıldıysa, milletimizin kalbindeki iman silinemedi.

AYASOFYA MESAJI

Ayasofya Camii’ni aslına rücu ettirerek milletimiz üzerinde oynanan oyunu tümüyle bozduk. Bununla kalmadık. Yıktırılan Sultan Fatih yadigarı medreseyi de bir daha ihya ettik. Kur’an-ı okuyacaksınız ki gözünüz nasiplensin. Kur’an-ı hıps edeceksiniz.

normal olarak Kur’an-ı Kerim’e uzanan hiç bir kirli ele müsamaha göstermeyeceğiz. Asıl olan Kur’an’ı okumak, anlamak ve yaşamaktır. Hamd olsun artık ülkemizde Kur’an eğitimine her düzeyde erişmek mümkün. Çocukluktan erişkinliğe Kur’an-ı Kerim’i öğretecek alt yapıya sahibiz. İklim inşaasında en büyük nazaranv alimlerimze hocalarımıza düşüyor.

Hep bir arada kendimizin ve tüm insanlığın geleceğini Kur’an-ı Kerim’in ışığı ile aydınlatacağız. Dereceye girenleri tebrik ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkürlerimi sunuyorum.