Sinan Ateş Cinayeti: MHP’li Yönetici Ufuk Köktürk niye Gözaltında?

semaver

Global Mod
Global Mod
Eski İdeal Ocakları Lideri Sinan Ateş, uğradığı silahlı taarruz daha sonrasında ömrünü kaybetmişti. İnfaz daha sonrasında gözaltına alınanlar içinde MHP İstanbul Vilayet İdare Şurası üyesi Ufuk Köktürk de bulunuyor. Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Köktürk’ün gözaltına alınması hakkında bilgileri deklare etti.

‘Karısının hesabından 97 bin lira gönderilmiş’

Gazeteci Yavuz Oğhan’ın YouTube’daki ‘Bi de bunu izle‘ programına katılan Yeniçağ muharriri Yavuz Selim Demirağ, Ufuk Köktürk hakkında şu sözleri kullandı;

“Ufuk Köktürk’ün eşinin hesabından zanlılara 97 bin TL’lik bir havale var. Polis soruşturmayı yürütürken zanlıların hareketlerini, görüşmelerini inceliyor. Hesapta soyadı ‘Köktürk’ olan bir bayan var. Soruyorlar. ‘Eşim bana talimat verdi ben de gönderdim’ diyor. Bunun üzerine Ufuk Köktürk şu anda gözaltında.”

Bir milletvekili gözaltında iddiası

“Tetikçilerden, zanlılardan bir adedini Citroen marka otomobiliyle Gölbaşı’na bırakıyor. daha sonra ismi geçen milletvekilinin konutuna gidiyor. Doğal polisler de kameralardan takip ediyorlar o aracı ve o meskene gidiyorlar. Milletvekili ‘benim dokunulmazlığım var’ diyor. Lakin söylüyorlar ve alıyorlar. Ama çabucak üstten bir talimat geliyor ve savcının talimatıyla da hür bırakılıyor. Bunu Ankara’da bilmeyen yok. Ankara Adliyesi bununla çalkalanıyor… Bu işin sıradan bir hadise üzere kapatılması için de Ankara polisine bir baskı var. Siyasi boyutuna girerse pek fazlaca kişi yanacak zira…”