Şenol Güneş’ten transfer açıklaması: Öteki bir kulüple anlaştığı söyleniyor!

semaver

Global Mod
Global Mod
Harika Lig ‘in 16. haftasının kapanış maçında Beşiktaş , alanında ağırladığı Adana Demirspor’u 1-0 mağlup etti. Beşiktaş Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, müsabaka daha sonrası açıklamalarda bulundu.

Taraftarla kadronun bugün yakaladığı ahenge dikkat çeken Güneş, “Oyundan evvel değerli olan taraftar – oyuncu bütünleşmesiydi. Bugün, bunu gördük. Oyunun başından sonuna tıpkı heyecan paylaşıldı. Kazanmak için alana çıkmıştık. Hem puanlara hem morale gereksinimimiz vardı. Yeterli başladık, öne de geçtik. Rakibin de olduğu üzere durumlarımız vardı. Yeterli bir rakiple oynadık. Hem yeterli oyuncuları tıpkı vakitte yeterli bir kadroları var. Biz de istekliydik lakin final paslarında, top kayıplarında problemlerimiz devam ediyor. Onları aşarsak daha düzgün olacak. Rakibin süratli çıkışlarına bakılırsa uygunduk bir daha. 3 puan değerliydi. Lig yarışında sıkıntı bir devirden geçtiğimizi daima söylemiş olduk. Gücümüz, umudumuz, inancımız var lakin her geçen gün üstüne koymamız gerekiyor. Pas yüzdemizi düzgün yapıp top kayıplarımızı azaltmamız gerekiyor. İsabetli ortalarımız düşük. Nihayetinde oyuncular, burada büyük bir emek harcadılar. Taraftar da ona ortak oldu. Daima birlikte keyifli biçimde ayrıldık. Kazanmak, düzgün bir şey” dedi.

‘Ben değil kendisi kendini parlatacak’

Gedson’un performansına ait soruyu yanıtlandıran deneyimli teknik adam, “Ben değil kendisi parlatacak. Çok koşuyor lakin kimi vakit gereksiz toplar sürüyor, kaybediyor. Yürekli bir oyuncu. Eksiklerini azaltırsa bu gücünü daha uygun kullanabilir. Josef’in dönmesi de kıymetliydi bizim için. Bilhassa Gedson’u sorduğunuz için söylüyorum. Yaşı genç, yetenekleri var. Fazlasını ve eksiklerini düzeltirse daha âlâ olacaktır” tabirlerini kullandı.

‘Her mevkiye bakıyoruz’

Transferle ilgili durum sorulan Şenol Güneş, “Bizim dışımızda transfer yapılıyor, giden oluyor, gelen oluyor. Beşiktaş üzerinde daha fazla yazılıp çiziliyor lakin transfer vakti gelince giden de olabilir, gelen de olabilir. Biz, burada grubun başarısına katkı sağlayacak oyuncularla çalışacağız. Daha önümüzde maçlar var. daha sonrasında değerlendireceğiz. Kulüp bakıyor, sistemimiz çalışıyor. Her mevkiye bakıyoruz. Savunmanın her tarafına, orta alana, hamleye, kenarlara… Eldeki oyuncuların randımanına bağlı. Bugün N’Koudou çok başarılıydı. Her maçta bu biçimde katkı yaparsa farklı bir gözle bakarsın. Ancak o da gidebilir, biz de duruma göre değiştirebiliriz. Tıpkı şey Redmond için de, Weghorst için de geçerli. Bunları göndeririz değil. Bunlardan da biri gidebilir, kenarda kalan da gidebilir. Birtakım oyuncular fazlaca konuşuluyor. hiç bir sorun yok. ömrün yarın ne olacağı belirli değil ki… Geçen maç 2 puan kaybettik, bugün kazandık. Futbolda her şey olabildiği üzere transfer de olabilir. Hakem konusunda da bağırmak hakikat değil. O niçinle sakin kalmaya çalışıyoruz. Bugün örneğin Josef’in sarı kart gördüğü durumun 10-15 tanesi Gaziantep’te oldu. Bunlardan bir şey çıkarmak ismine söylemiyorum. Bunlar daima var futbolun içerisinde. Kaosun haricinde kalmak istiyoruz. Önümüzde Kasımpaşa maçı var ve ona hazırlanacağız” dedi.

‘Başka kulüple anlaştığı söyleniyor’

Son olarak Samet Akaydın söylentilerine ait soruyu da yanıtlayan deneyimli hoca, “Beğendiğim bir oyuncu. Onur’u da beğendiğim bir oyuncu. Ozan’ı da beğeniyorum. Cengiz’i de beğeniyorum. Çağlar’ı da beğeniyorum. Çok beğendiğim oyuncu var ancak bunların hepsi alınır alınmaz, oyuncular gelir, öbür kulübe masraf. Hiç onlarla ilgili beyanatım olmadı bir daha olmaz. Duyduğumuz kadarıyla Samet’in diğer bir kulüple anlaştığı söyleniyor ancak âlâ bir oyuncu. Şu anda o denli bir teşebbüsümüz yok. Ben işime bakıyorum, eldeki oyuncularla en düzgününü yapmaya çalışıyorum” dedi.