Samsung tarafsızlığını bozarak Rusya’ya eser sevkiyatını durdurdu

kunteper

Global Mod
Global Mod
Rusya‘nın Ukrayna‘ya yönelik askeri atakları tüm süratiyle devam ediyor. Bu süreçte biroldukca şirket Ukrayna’ya yardım eli uzatırken Rusya’ya ise yeni yaptırımlar uygulamaya başladılar. Teknoloji devi Samsung ise Rusya ve Ukrayna içindeki savaştan daha sonra sessizliğini bir süre müdafaayı tercih etti. Fakat bu sessizlik bugün itibariyle son buldu ve Samsung, Rusya’ya eser sevkiyatını durdurdu.

Samsung, Apple için yeni bir OLED ekran geliştiriyor

1 gün evvel eklendi

Samsung, akıllı telefonlar dahil tüm mamüllerinin Rusya’da satışını durdurdu

Samsung
yaptığı açıklamada tüm mamüllerinin Rusya’ya sevkiyatını askıya aldığını duyurdu. Adı açıklanmayan bir Samsung temsilcisinin yaptığı açıklamada, “Mevcut jeopolitik gelişmeler niçiniyle Rusya’ya yapılan sevkiyatlar askıya alındı. Bir daha sonraki adımlarımızı belirlemek için bu karmaşık durumu etkin olarak izlemeye devam ediyoruz.” ifadeleri yer alıyor.

Ayrıyeten Samsung Ukrayna’ya yardım emelli bağışlarda yaptığını bildiriyor. Samsung bu mevzu ile ilgili yaptığı açıklamada “Düşüncelerimiz etkilenen herkesle bir arada ve önceliğimiz tüm çalışanlarımızın ve ailelerinin güvenliğini sağlamak. Mülteciler için yardım da dahil olmak üzere bölgedeki insani gayretleri etkin olarak desteklemeyi planlıyoruz. Bu hedefle, 1 milyon doları, tüketici elektroniği eserleri olmak üzere 6 milyon dolar bağışta bulunduk.” kelamlarını söylemiş oldu.

• Anasayfa
  • Tanınan Bilim
  • Zamazingo Haberleri
  • Samsung Rusya’ya eser sevkiyatını durdurdu