Pınar Gültekin’in Annesine Dava Açıldı

semaver

Global Mod
Global Mod
Muğla’da vahşice katledilen Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin hakkında 4 yıl 4 ay mahpus istemiyle dava açıldığı ortaya çıktı.

Pınar Gültekin davasının 26 Nisan 2021’de görülen duruşmasında evladını kaybeden acılı anne Şefika Gültekin’in Cemal Metin Avcı’ya “Seni öldüreceğim. Sen niçin orada konuşuyorsun köpek” kelamları üzerine mahkeme, savcılığa ihbarda bulundu.

Gültekin’in vefatına ait dava devam ederken Savcı, Pınar Gültekin’in annesi hakkında tehdit ve hakaret cürmünden iddianame hazırladı.

Acılı anne Şefika Gültekin hakkında ‘tehdit’ cürmünden 6 aydan 2 yıla kadar,’alenen hakaret’ cürmünden 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar mahpusu istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianameyi hazırlayan savcının, Pınar Gültekin davasındaki üye hakimin eşi olduğu ortaya çıktı.

Avukat Epözdemir: ‘Düşündürücü’

OdaTV‘ye konuşan ailenin avukatı Rezan Epözdemir ise olaya ait olarak şunları söylemiş oldu:

‘Yaklaşık 2 yıldır türel uğraş gdolayıyoruz. Bütün taleplerimize karşın failler cezalandırılmadı. Mahkemenin tarafsız olmadığı kanaati oluştu. 3 kez reddi hakim talebinde bulunduk. Tamamı reddedildi.

Bu mahkeme, kızları hunharca katledilmiş, evvel odunla daha sonra akaryakıtla canlı diri yakılmış, üzerine beton dökülmek suretiyle ırmağa atılmış bir annenin yüreğinin acısıyla duruşma salonunda söylemiş olduği kelamları başsavcılığa ihbar etti ve bu hususta orta karar kurdu. Savcılığa kabahat ihbarında bulundu.

Savcılık da acılı anneye 4 yıl 4 ay mahpus istemli bir kamu davası ikame etti.

Acılı ailenin hak arama çabası karşısında 2 yıldır evrak ve kanıtlar apaçık ortadayken faillere gerekli cezayı veremeyen yargının acılı bir annenin duruşmada söylemiş olduği kelamlar üzerine bu kadar süratli tepki gösterip müvekkil Şefika Gültekin hakkında kamu davası açması son derece manidar ve düşündürücüdür. Bu durum kamu vicdanını da rahatsız etmektedir. Bundan daha sonra da tüzel sürecin takipçisi olacağız.’

“O benim kızımı öldürdü”

Soruşturma kapsamında tabiri alınan acılı anne Şefika Gültekin savunmasında şu biçimde konuştu:

“Cemal Metin Avcı benim kızımı öldürdü. Kızımın öldürülmesinin ruhsal tesiriyle bir şeyler söylemiş oldum. Ne söylemiş olduğimi hatırlamıyorum.”

Şefika Gültekin, 12 Ekim 2022’de hakim karşısına çıkacak.

HaberTürk ve OdaTV