‘Peki siz nereye yüzeceksiniz?’

Professional

New member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’ne yönelik tenkitleri niçiniyle CHP’lilere “Eğer köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayıp yüze yüze karşıdan karşıya gidip gelebilirsiniz” diye seslenen MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’ye, küme konuşmasında cevap verdi. Kılıçdaroğlu, dün küme konuşmasında özetle şunları söylemiş oldu:

BOYNUMUN BORCU: Nevruz’un gereğini yapmaya gereksinimimiz var. Bizim partili olur olmaz, beni sever sevmez, CHP’ye oy verir vermez lakin bütün vatandaşların bu ülkede huzur ortasında yaşamaları için uğraş göstermek benim boynumun borcudur. Millet İttifakı’yla birlikte yapacağız, kucaklaşacağız, helalleşeceğiz, hoş Türkiye’yi bir daha inşa edeceğiz.

ASKERİ ÖĞRENCİLERE SELAM OLSUN: Montrö’nün kıymetini vurgulayan amiraller yargılanıyorlar. Onlar dik ve onurlu vazife yaptılar çalışırken, emekliliklerinde de birebir duruşu sergiliyorlar. yıllardır içeride askeri öğrenciler var. Askeri öğrencilere de CHP kümesinden selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Az kaldı, merak etmeyin diyoruz. Osman Kavala var, Demirtaş var. AKP’den de ‘AİHM kararlarına uymamız lazım’ diye sesler gelmeye başladı. Şayet bu sesler daha da güçlenirse son derece keyifli oluruz.

ORANTISIZ GÜÇ KULLANILDI: (Adana’daki polis müdahalesi) Furkan Vakfı’nı seversiniz, sevmezsiniz. Katılırsınız katılmazsınız. Onlar da yürüyüş yapmak istiyorlar. Orantısız güç kullanıldı. Cumhuriyet tarihinde birinci defa başörtülü bayanlar bu kadar ağır bir zulümle karşı karşıya kaldılar.

HUZUR GETİRMEDİ: İktidar bu ülkeye huzur getirmedi. O kadar büyük faiz ödüyoruz ki. Bilhassa hala ‘AK Parti’ye hala inatla ben oy vereceğim’ diyen vatandaşa seslenmek isterim. Git rastgele bir bankaya, bir kredi çek bakalım sana faiz kaç lira uygulayacaklar? Diyorlardı ya ‘nas, faiz ödemek haramdır, faizi indireceğiz, sıfırlayacağız.’ Ödedikleri faiz 2018 Temmuz’undan bugüne kadar 68 milyar 249 milyon dolar. hariç. Bugün için her ay 1 milyar 551 milyon dolar faiz ödüyoruz yabancılara.

SURİYELİLERİN İRADESİNE GÜVENİYOR: Suriyelileri göndermeyecekmiş beyefendi. neden? ‘Ben onlara vatandaşlık vereceğim, onlar gidecekler benim için oy kullanacaklar’. Devleti tek başına yöneten kişi kendi halkının iradesine değil de Suriyelilerin iradesine güvenip koltuğunu koruyorsa bilin ki artık onun bu memlekete vereceği hiç bir şey yoktur.

TEK BİR SORUM OLACAK: Bahçeli küme toplantısında, ‘Eğer köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayıp yüze yüze karşıdan karşıya gidip gelebilirsiniz’ demiş. Tek bir sorum olacak sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin? Merakım o.

‘Kandırarak oy devşirmeye çalışıyorlar’

DEVLETİN OMURGASI BÜROKRASİDİR:
Millete palavra söyleyerek, kandırarak oy devşirmeye çalışıyorlar. Ancak millet artık alana indi, pazara, markete gitti, gerçekle karşılaştı, bunlar doğruları söylemiyorlar. O denli bir noktaya geldik ki Hazine ve Maliye Bakanı memuru var, gidiyor Fransa’ya, şu laflara bakın ‘en sevmediğim husus yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Daima birlikte arbede edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, ardımızda cumhurbaşkanımız var. Rahat olun, mevzuatı da değiştiririz’. Ne için, koltuklarını korumak için. Bahçeli ne diyor buna?

ALİ CENGİZ OYUNLARI: (Cumhurbaşkanı’nın birtakım açıklamalarını dinleterek) Faiz belası vardı artık bir de taahhüt belası var. Her seferinde Erdoğan dedi ki ‘milletin cebinden beş kuruş para çıkmaz’. yıllar geçtikten daha sonra benim söylemiş olduğim noktaya gelip ‘evet biz bunu devletin kasasından ödeyeceğiz’ deyip itiraf eden adamın o koltukta bir saniye dahi oturmaması lazım. Diyor ki ‘Bay Kemal’in başı bu işlere basmaz’. Vallahi basmaz, biz bu biçimde Ali Cengiz oyunlarını nereden bilelim? Şeytana pabucu zıt giydiriyorlar. Bunlarda din iman da yok.