Öğretmen Atandı: Zilan Patır Hem Okuluna tıpkı vakitte Öğretmenine Kavuştu

semaver

Global Mod
Global Mod
Van’ın Gevaş ilçesine yaklaşık 80 kilometre aralıktaki mezrada tek öğrenci olan 6 yaşındaki Zilan Patır için kapatılan okul bir daha açıldı ve öğretmen ataması gerçekleştirildi.

MEB öğretmen ataması yaptı ve okul bir daha açıldı

Küçük Zilan’ın haberlerinin basına yansıması daha sonrasında Ulusal Eğitim Bakanlığı, kapatılan okulu bir daha açtı ve öğretmen ataması yapıldı.

Zilan için bir daha açılan okula atanan ve tek bir öğrencisi bulunan öğretmen Salih Terim; “Cihan hoca, fedakarlığı ile çıktığım bu yolda benim için rehber oldu. Onun bıraktığı yerden nazaranvi devam ettireceğim. Eminim ki benden daha sonra da buraya kaç öğretmenler gelecek ve birebir fedakarlıkları yapacaktır.” açıklamasında bulundu.

Cihan Yakut’un büyük mutluluğu

Zilan için fedakarlık gösteren öğretmeni Cihan Yakut da mezraya yeni öğretmen atanmasının epeyce hoş bir gelişme olduğunu lisana getirerek “Mutluluğumu tanım edemem. Artık Zilan da öğretmenine kavuştu. Mezraya gelmek benim için de güç oluyordu. Önümüz kış, hiç gelemeyecektim. İnşallah öğretmeniyle epeyce düzgün vakit geçirir. bu biçimde bir işe vesile olmanın memnunluğunu da ayrıyeten taşıyorum. Salih hocam mezraya alışana kadar hem ona birebir vakitte bir daha Zilan’a takviyemi sürdüreceğim. Kar yağıncaya kadar gelmeye devam edeceğim. Bundan daha sonraki süreçte inşallah birbirimize sahip çıkacağız.” tabirlerini kullandı.