Muhammet Demir: Ulusal grup hakkında konuşmak istemiyorum

semaver

Global Mod
Global Mod
Dünya Kupası niçiniyle liglere verilen ortada Antalya’nın Belek turizm bölgesinde kamp çalışmaları yapan Konyaspor ‘da ekibin golcü ismi Muhammet Demir, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Kampın ağır lakin hoş geçtiğini belirten Muhammet Demir, “Yoğun, hoş ve sert geçti. Benim de kısa bir sakatlık dönemim vardı. Maçlar bitmedilk evvel bir sakatlanmıştım. Ben de gruba kampta dahil oldum. Benim için de yorucu ancak hoş ve keyifli geçti. Kamp ortamımız da keyifliydi” diye konuştu.

“HÜCUM MANASINDA BİRAZ GERİDE KALDIK”

Tek forvet ya da çift forvet oynamanın kendisi için fazlaca değerli olmadığını, kadronun performansının daha bedelli olduğunu lisana getiren deneyimli golcü, “Yeni bir gruba gelip, adapte olmak kolay değil. Dönem başında da ekibe biraz geç katıldım. Fakat adaptasyon sürecini çabuk atlattığımı düşünüyorum. Gruba çabuk adapte oldum. Çift forvet ya da tek forvet oynamak benim hayli ehemmiyet verdiğim mevzular değil. Ekibin ne oynadığı benim için daha pahalı. Burada da bir şeyler oynamaya, bir şeyler ortaya koymaya çalışıyoruz. Burada santrfor olarak oynamak güç. Zira kolay değil. Biroldukca şeyi uygun yapıyoruz. Fakat atak manasında biraz geride kaldık. Bunun önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz. Doğal kolay değil. Biraz da vakte muhtaçlığımız olduğunu düşünüyorum” sözlerini kullandı.

“AVRUPA’DAN ELENMEK, LİGE ODAKLANMA MANASINDA GRUBU OLUMLU ETKİLEDİ”

Konyaspor’un Avrupa’dan elenmesinin kendilerinin lige odaklanması manasında olumlu etkilediğini söz eden Muhammet Demir şöyleki konuştu:

“İllaki alışma süreci oluyor. Giden, gelen oyuncular, adaptasyon süreci, kimi vakit form düşüklükleri hamle manasında bizi meşakkate sokuyor. Daha epey defansif manada öne çıkıyoruz. Lakin bu da berbat bir şey değil. Çok makus gitmediğimiz için o denli gözüküyor. Ligin 4’üncü sırasındayız. Avrupa’dan elenmek bence ekibi müspet etkiledi. Lige daha hayli sarıldık, daha fazlaca motive olduk. Bir an düştü herkes zira bunu kimse beklemiyordu. Biz de beklemiyorduk. Lakin bu biçimde bir düşüşten daha sonra, çıkış illaki lazım. O çıkışı da sağladık. Kolay değildi o çıkışı sağlamamızda. Avrupa’dan elenmemiz bence müspet manada katkı sağladı” halinde konuştu.”

“İLHAN HOCA İSTEDİĞİ MAKSATLARA VARACAK”

Teknik yönetici İlhan Palut ile ilgili fikirlerini de aktaran 30 yaşındaki futbolcu, “İlhan Hoca, Allah nasip ederse istediği amaçlara varacak diye düşünüyorum. İnşallah evvel buradaki misyonunu tamamlar. Fakat çabucak sonrasındasında herkes üzere, futbolcular üzere teknik takımlar de başarılı olmayı, daha üstte olmayı dilekler. O da bence arzuladığı, istediği düzeyleri yakalayacak. İnşallah oralarda da buradaki üzere muvaffak olur” diye konuştu.

“MİLLİ KADRO HAKKINDA HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM”

Milli grup hakkındaki kanıları sorulan deneyimli golcü, “hiç bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

“TARAFTARIMIZI STADYUMDA DAHA ÇOK GÖRMEK İSTİYORUM”

Konyaspor taraftarını stadyumda daha epeyce görmek istediklerini lisana getiren Muhammet Demir, “Ben taraftarımızı daha epey görmek istemiyorum. Buraya deplasmanda geldiğimde taraftarları stadı daha hayli doldurmuş görüyordum. Açıkçası bu sene biraz daha eksik üzere hissediyorum. Daha epey gelmelerini, daha epeyce takviye vermelerini istiyorum. İçerde taraftarla birlikte, dolu bir statta oynamak nitekim itici bir güç. Rakip olarak da geldim burada oynadım ve o baskıyı hissettim. bu biçimde baskılar benim hoşuma sarfiyat. Dediğim üzere sayı olarak beklentimin altında kaldı. Zira hayli daha dolu statlarda oynadık. Herkesi bekliyoruz bu manada. Liderimiz, hocamız, oyuncular bu hususta benimle hemfikirdir. Herkesi daha fazlaca maçımıza bekliyoruz” tabirlerini kullandı.

“BÜYÜK EKİPLERDE OYNAYAYIM, ORALARDA KALAYIM, ORALARDA KALMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPAYIM ÜZERE İSTEKLERİM, İSTEKLERİM HİÇ OLMADI”

Bireysel maksatlarının her vakit olduğunu fakat kendisine genel olarak kısa vadeli maksatlar koyduğunu söz eden Muhammet Demir, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Futbolu Konya’da bırakmak, niye olmasın. Hedeflerim her vakit var lakin bunları kimselerle paylaşmam, kendi içimde fiyatım. Çoklukla de kısa vadeli amaçlar koyarım. Örneğin şu an Konyaspor’dayım ve bu dönemi en uygun biçimde hem gol sayısı olarak, birebir vakitte ekip olarak üstte bitirme gayem var. hayatımın hiç bir devrinde, gençken de buna dahil, gidip büyük gruplarda oynayayım, oralarda kalayım, oralarda kalmak için her şeyi yapayım üzere isteklerim, isteklerim hiç olmadı. Olduğum yerde başarılı olmak isterim. Fırsat gelirse doğal niye olmasın, istemişimdir ki geçmişte de fırsatım da oldu. kimi vakit başarılı olduk, kimi vakit başarısızlıklar, herkeste olduğu üzere bizde de var. Ancak dediğim üzere o denli bir tutkum hiç bir vakit olmadı. Tek tutkum futbol oynamak, başarılı olmak.”

Olgucan KALKAN – Ali DANAŞ / ANTALYA,(DHA)