Michael Skibbe Galatasaray günlerini anlattı: Alman hocanın en büyük pişmanlığı

semaver

Global Mod
Global Mod
Galatasaray’ı 2008-09 döneminde çalıştıran ondan sonrasında Eskişehirspor ve Kardemir Karabükspor’da nazaranv yapan Michael Skibbe, Skorer TV’ye dobra dobra açıklamalarda bulundu. Şu sıralar Japonya J1 Lig gruplarından Sanfrecce Hiroşima’nın başında olan Alman teknik adam, ekibiyle kamp çalışmaları yapmak üzere evvel Antalya ondan sonrasında İstanbul’a geldi.

‘AVRUPA GRUPLARIYLA HAZIRLIK MAÇI YAPTIK’

Kamp çalışmaları hakkında bilgi veren tecrübeli hoca, “İstanbul’da 12 günlük bir kamp periyodu geçirdik. Evvel Antalya’daydık. niye Antalya’yı seçtiğimize gelince de, oyuncularımıza milletlerarası deneyim kazandırmak istedik. Zira daha Japonya sonlarından çıkmayan oyuncularımız vardı. Burada Avrupa ekipleriyle hazırlık maçları gerçekleştirdik” dedi.

‘JAPONYA LİGİ’NİN DÜZEYİ ÇOK YÜKSEK’

Asya futbolu ile ilgili izlenimlerini aktaran Skibbe, “Asya futbolu, Japon futbolu son devirlerde fazlaca uygun geliştirdi. aslına bakarsanız son senelerda da Avrupa’ya hayli Japon futbolcu geldi. Bizim lig, düzeyi çok yüksek olan istikrarlı bir lig. Önümüzdeki devirlerde hem Japon hem Asya futbolundan epeyce şey duyarız diye düşünüyorum” yorumunu yaptı.

‘GALATASARAY DÜZGÜN BİR SEVİYEDE’

57 yaşındaki teknik adam şöyleki devam etti: “Süper Lig’i alışılmış ki takip ediyorum. Harika Lig’in önde gelen kadroları, Japonya Ligi’nin önde gelen kadrolarından düzey olarak biraz daha üstün. Genel olarak baktığımızda da düzeyler birebir diyebilirim. Galatasaray’ın eski teknik yöneticisi olarak, şu an ligdeki konumundan epeyce memnunum. Önder olarak ligi sürdürüyorlar ve uygun bir takıma sahipler. Çok çetin geçen bir ligde uygun bir düzeyde devam ediyorlar. Bu da beni epey memnun ediyor.

‘KEWELL’I ÇOK GEÇ TRANSFER ETTİK’

Galatasaray’da teknik yöneticilik yaptığı periyottan kıymetli anekdotlar aktaran Skibbe, “Türkiye’de ve Galatasaray’da olmaktan epeyce memnundum. Çok sevdiğim bir ekip ve kent. bu biçimdelar hem âlâ anıların yanı sıra uygun gitmeyen birtakım şeyler de vardı.

O devirdeki idarede Adnan Polat, Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel vaktinde kendi ortalarında da fikir ayrılıkları vardı ve bizlerle de fikir ayrılıkları oluşuyordu. Dostluğun olduğu bir ortamda, transfer mevzularında, grubun oluşturulma konusunda fikir ayrılıkları oluyordu. O periyotta birtakım transferler epeyce geç oldu. Harry Kewell’ı epeyce geç transfer ettik. Şampiyonlar Ligi elemelerinden daha sonra geldi. Evvel transfer edilebilseydi tahminen her şey daha farklı giderdi” dedi.

‘ARDA TURAN BİR ELMAS GİBİYDİ’

Alman futbol adamı, periyodunda futbolcusu olan Arda Turan için şunları söylemiş oldu: “Benim dönemimde Arda 20 yaşındaydı. Genç bir oyuncuydu lakin bu biçimdelar epey parlak bir oyuncu olacağı aşikardı. Bir elmas üzereydi. Bence İspanya’da epeyce hoş bir meslek ortaya koydu. Çok başarılı buluyorum. Yeterli bir karaktere sahip. bu biçimdelar hatırlıyorum bana, ‘İleride teknik yönetici olursam sizin üzere olmak isterim’ demişti.”

‘SÜPER LİG’DE ÇALIŞMAK İSTERİM’

Michael Skibbe son olarak ileride yine Harika Lig’de çalışmak istediğini belirterek “Türkiye’de 4 senem geçti. Harika Lig’in epey âlâ bir düzeyde olacağını düşünüyorum” halinde konuştu. (Skorer)