Mertens: Galatasaray’a kazanmaya geldim

semaver

Global Mod
Global Mod
Galatasaray ‘ın 35 yaşındaki Belçikalı yıldızı Dries Mertens, GSTV’nin sorularını yanıtladı. Sarı- Kırmızılı kulübe gelişinden, Türkiye’deki yaşantısına kadar her mevzuda samimi açıklamalarda bulunan deneyimli futbolcu, taraftarlara da ileti gönderdi.

İstanbul’daki birinci müsabakadan epey etkilendiğini belirten Mertens, “Türkiye’ye birinci geldiğimizde harika bir atmosferle karşılandık. Türkiye’yi ve İstanbul’u epeyce sevdik. Buraya geldikten daha sonra da çabucak konut bakmaya başladık ve şu anda harika bir yerde yaşıyoruz” dedi.

‘Burası saygın bir lig’

Transfer sürecinden bahseden tecrübeli yıldız, “Galatasaray’a gelmedilk evvel Galatasaray’ın epey büyük bir kulüp olduğunu biliyordum ve geldiğim vakit da bunu gördüm ve bilhassa de bizim stadımızda oynamak mükemmel bir his. Açıkçası Galatasaray’da olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bilhassa arkadaşlarım yurt haricinden gelip maç izledikleri vakit memnun oluyor. Türkiye Ligi’nin ne kadar saygın bir lig olduğunu görüyorlar. Üst seviyede hürmet göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

‘Sevincime karar vermedim’

hemen çabucak ligde golü olmayan Mertens, nasıl bir gol sevinci yapacağıyla ilgili, “hemen çabucak karar vermedim, onu gol attığım vakit, nasıl bir gol sevincim olacağını bir arada bakılırsaceğiz. Fakat buraya alışılmış ki kupa kazanmaya geldim ve bu maksat doğrultusunda da elimden gelenin en düzgününü yapmaya çalışacağım” sözünü kullandı.

‘Kazanmaya geldim, kazanacağım’

Mertens, Galatasaray’daki maksadıyla ilgili, “Çok mutluyum kadromdan. Ekip arkadaşlarımdan da epeyce oldukça mutluyum. Kadrom geçen yılki makûs sonuçlardan daha sonra yenilendi, 13 yeni oyuncu geldi ve olağan ki tekrar bir ortaya gelip hoş bir iş başarmak istiyorlar. Daha yeni bir kadroyuz, bu kadroyla sene sonunda kıymetli işler başaracağımızı da düşünüyorum” açıklamasını yaptı. Taraftara mesajım ise şu: Buraya kazanmaya geldim ve kazanacağım.”

‘Okan hoca beni hayli istedi’

Teknik yönetici Okan Buruk’tan da övgüyle bahseden Mertens, “Okan hocanın bana karşı fazlaca olumlu bir yaklaşımı olduğunu düşünüyorum. Birinci başta da beni fazlaca fazla istedi gruba. Hem eskiyi hem yeniyi temsil ediyor. Zira evvelce grubun oyuncusuydu. Artık ise hoca ve bunun da âlâ bir sonuç çıkaracağını düşünüyorum. Yalnızca bana karşı değil tüm gruba karşı fazlaca yeterli. Bize tam olarak neye muhtaçlığımız olduğunu lisana getirebiliyor” dedi.

‘Formanın değerini biliyorum’

Galatasaray’da 10 numaralı formayı giyen Mertens, Sarı-Kırmızılı kulübün tarihini incelediğini belirterek, “Burada doğal ki 10 numarayı almak, daha evvel 10 numarayı Metin Oktay giydiği için kıymetli bir sorumluluk, bunun kulüp tarihi için ne kadar kıymetli bir şey olduğunu biliyorum. Elimden gelenin en güzelini yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Mertens’le birlikte röportaja katılan eşi Katrin Kerkhofs, İstanbul’daki günlerinden bahsederken, “Yeni restoranları keşfetmeye fazlaca meraklıyız lakin daha küçük üsluptaki restoranları tercih ediyoruz. Menemen seviyoruz, yumurta, tavuk ve kebap seviyoruz. Nişantaşı’nda aşikâr başlı dükkanlara gidiyoruz, kafelerde oturuyoruz” dedi. Mertens ise “Türkiye’de olmaktan dolayı fazlaca memnunuz, buraya yerleşme sürecimiz, gruba alışmam ve yeni bir hayata başlamamız bunların hepsi epeyce hoş bir biçimde geçti ve çalışmalar haricinde birlikte vakit geçiriyoruz, dışarı çıkıyoruz” diye konuştu.

‘En hoş yer stadımız’

Mertens, İstanbul’da en sevdiği yerleri anlatırken, “Benim için İstanbul’da en hoş yer stadımız. Statta maç oynamak ve orada kazanmak en hoşu bence. Eşim Sultanahmet, Dolmabahçe Sarayı ve Karaköy’ü seviyor. Karaköy’de de dolaştık oralar da epey güzel” tabirlerini kullandı.

‘Baba olarak daha iyi’

Eşi Katrin Kerkhofs, meskendeki Mertens’i anlatırken, “Çok eksiksiz bir baba, geldiğinizde de gördüğünüz üzere oğluyla epey ilgileniyor, biberon dahi veriyor. Onun dışında daima onunla vakit geçirmeye çalışıyor, ona bakıyor tahminen latifeyle karışık baba olarak eş olmaktan hayli daha uygun (gülüyor)” dedi.

‘Oğlumuzun ismi Mehmet olabilir’

Mertens, Napoli’deki lakabının Ciro olmasıyla ilgili, “Ciro, Napoli’de aslında Napoli’lere verilen bir lakapmış, benim de lakabım Ciro’ydu. Orada 9 sene yaşadıktan daha sonra oradan bir hatıra olsun istedik ve bunun için de oğlumuzun ismini Ciro Romeo koyduk” dedi. Eşi Katrin ise “Belki iki sene burada yaşadıktan daha sonra da oğlumuza Mehmet ismini verebiliriz” tabirini kullandı.

‘Futbolcu üzere hissetmiyorum’

Sosyal hayatından da bahseden Mertens, “Kendimi epey fazla futbolcu üzere hissetmiyorum dışarı çıkayım bir yerd e oturayım kahvemi içeyim ve o sırada hayli fazla futbolla ilgilenmeyeyim isterim. Arkadaşlarımla oturup sohbet etmeyi severim” diye konuştu. Eşi Katrin ise bu hususla ilgili olarak, “Mertens hayli toplumsal biri, ayrıyeten konutun içerisinde star üzere davranma üzere bir durumu hiç olmadı. Meskene geldiği vakit çocukla ilgileniyor, yemek yapıyor, öteki işleri de var. Onun için star üzere davranma üzere bir durumu yok” karşılığını verdi.

‘En eğlenceli Kerem’

Mertens, “Takımdaki en eğlenceli oyuncu kim?” sorusuna, “Çok fazla isim var ancak en eğlenceli isim Kerem Aktürkoğlu. Konuşmayı hayli seviyor ve yüksek sesle konuşuyor” yanıtını verdi.

‘Sarri’ye hayli teşekkürler’

Eski hocası Sarri’den de övgüyle bahseden Mertens, “Kendisine fazlaca epey teşekkür etmem gerekiyor. Ben olağanda sol kanat oynarken bir anda atak sınırına aldı, onun yardımıyla hayli fazla gol atmaya başladım. Ona yalnızca teşekkür edebilirim zira mesleğimde kıymetli bir değişiklik yaptı. Ve bu benim mesleğim açısından hoş oldu” dedi.