Meclis’teki çocuk oturumunda ‘hayır’ oyu çıktı, Şentop esprisiyle güldürdü

Professional

New member
‘Milletin Çocukları Meclis’in Çocukları’ projesi kapsamında, Ulusal Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı bünyesinden toplam 102 çocuğun iştirakiyle TBMM Genel Kurulu’nda özel oturum yapıldı.

Şentop Başkanlık Divanı oluşturulmasına ait önergeyi okuttu ve oylamaya sundu. Şentop, ‘hayır’ oyu çakması üzerine CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel’e döndü ve muhalefetin her yerde olduğunu tabir etti.

Gülez yaptığı konuşmada, geleceğe dair hayallerini paylaşarak, “Yarınların yetişkinleri ve karar alıcıları olarak isteklerim var. Biz çocuklar oyunlar oynarken birbirimizin farklılıklarını bilsek de kaynaşır ve oynarız. Dünyadaki bütün yetişkinlerin de bizler üzere davranmasını umuyorum. Her günün memnun bayramlar üzere olmasını isteriz. İnsani hayat hakkına sahip olduğumuzu bilmek isteriz” dedi.

Ali Kuşçu İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Berat Buyruk Sel kürsüye çakarak konuşma yaptı. Sel, “Dünyadaki bütün çocukların savaştan uzak, barış ortasında kardeşçe yaşamalarını dilek ediyorum. Biz bu hoş emel için epey hoş çalışmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yurtta barış dünyada barış’ kelamını dünyaya öğretmek hepimizin nazaranvidir” dedi.