MEB Kontratlı Öğretmenlik Atama sonuçları Ne Vakit, Saat Kaçta Açıklanacak?

semaver

Global Mod
Global Mod
Öğretmen adaylarının gözü Ulusal Eğitim Bakanlığı’na döndü. Kontratlı öğretmen atama sonuçları 1 Eylül 2022 Perşembe (bugün) itibariyle açıklanacak. Eylül ayında gerçekleşecek 20 bin öğretmen ataması için heyecan dorukta. Pekala kontratlı öğretmenlik atama sonuçları belirtildi mı? Kontratlı öğretmenlik atama sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir? İşte MEB 2022 kontratlı öğretmenlik atama tercih kararı sorgulama ekranı!

MEB kontratlı öğretmen tercihleri 27-31 Ağustos tarihleri içinde gerçekleşti. Gözler atama neticelerina çevrildi. Kontratlı öğretmenlik atama sonuçları 1 Eylül Perşembe günü açıklanacak.

MEB Kontratlı Öğretmenlik Atama neticelerina Nereden, Nasıl Bakılır?

Sözleşmeli öğretmen adayları için tercih sonuçları e-Devlet sistemi üzerinden erişilebilir kılınacak. Adaylar sonuçlara e-Devlet üzerinden kullanıcı ismi ve şifreleri ile erişebilecek.

Ataması yapılan adayların müracaatta belirttikleri cep telefonları numaralarına atama kararı kısa ileti ile bildirilecek.

Atama kararnameleri ise Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlükleri’ne elektronik ortam üzerinden gönderilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİH kararı SORGULAMA EKRANI

Sözleşmeli Öğretmenlik Branş Dağılımı ve Kontenjanları

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamasına nazaran 20c bin öğretmen ataması branş dağılımı şöyle:

• Okul öncesi öğretmenliği:7 bin 503

• Sınıf öğretmenliği: 2 bin 223

• Özel eğitim öğretmenliği: 1.250

• Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği: 1.218

• Matematik öğretmenliği: 1.004
ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI VE KONTENJANLARI