Lütfü Savaş: “Hedefimiz ligi birinci 10’da bitirmek”

semaver

Global Mod
Global Mod
Spor Toto Muhteşem Lig ’de Teknik Yönetici Volkan Demirel idaresinde 14 puanla 14. sırada bulunan Hatayspor, Dünya Kupası ötürüsı ile verilen ortayı en düzgün biçimde değerlendirmeye çalışıyor. Osman Çalgın Tesisleri’nde 10 gün antrenman yapacak olan bordo-beyazlı takım, sonrasındasında Antalya’da 10 günlük kamp programı uygulayacak. Hatayspor Onursal Lideri Lütfü Savaş son 7 haftayı başarılı bir biçimde geçirdiklerini belirterek, devre içinde transfer sinyali de verdi. Lider Savaş, teknik yönetici Volkan Demirel ile görüşeceklerini ve orta alana ve savunmaya destek yapacaklarını söylemiş oldu. Hatayspor Onursal Lideri Lütfü Savaş devre içinde daha verimli bir Hatayspor oluşturacaklarını belirterek, “Hatayspor, verilen ortayı epeyce âlâ kıymetlendirecek. Evvel burada 10 gün çalışacaklar, ondan sonrasında Antalya’da 10 günlük kampa gidecekler. Hocamız grubu ile birlikte çalışıyor. Devre içinde daha verimli bir Hatayspor oluşturmaya çalışacağız. Gidişatımızda tahminen birinci 6 haftamız berbattı lakin biz birinci 6 haftanın her maçında Hatayspor’un ligde kalacağını, birinci 10 içerisinde kalacağını söylemiştik. Birinci 6 haftadan daha sonraki 7 haftaya baktığımızda 7 maçın 4’ünü almışız, birinde birliktee kalmışız. Son 7 maçı kıyasladığınızda Fenerbahçe ’den daha sonra ikinci kadroyuz, sahiden başarılı bir tablo var. Bizim Volkan hoca ‘ben gelince liderimiz ardına yaslansın, maçı seyretsin’ demişti. Bende ona takılıyorum ‘daha gerime yaslanarak maç izlettirmedin bana’ diyorum. O da ‘mili maç içinden daha sonra seyrettireceğim’ dedi. İnşallah ekibimizi o hale gelince, biz birinci 10’da bitirmek hedefledik” biçiminde konuştu.

“hiç bir grup kendi yağında kavrulamıyor”

Onursal Lider Savaş, teknik yönetici Volkan Demirel’in defans ve orta saha transferleri istediğini, görüştükleri birtakım futbolcuların olduğunu fakat katılaşınca açıklayacaklarını belirtti. Savaş, kadroların gelir düzeyinin düştüğünü, tesis üretimi konusunda bir yardım kampanyası başlatılabileceğini belirterek, “Tesis konusu var, biz tesisin yerini kiraladık. Oraya yapmak istiyoruz ancak grupların giderek gelir düzeyi azaldı, masrafları yükseldi. Şu anda hiç bir kadro kendi yağında kavrulamıyor. Üç büyükler, Anadolu grupları herkes epeyce borçlu, herkes bu borçlardan kurtulmak için ne yapabiliriz diye düşünüyor. Biz tahminen epey borçlu değiliz fakat bizim de ayakta durmak için hem idaredeki arkadaşların katkısına tıpkı vakitte Hatay’daki işerkeklerinın dayanağına muhtaçlığımız var. Bir televizyon programında sordular ‘tesisleri nasıl yapacağız?’ diye. Dedim ki ‘bir maç mağlup olunca herkes hesabını soruyor. Biz de yapacağız dedik lakin Türkiye’nin ekonomik kaideleri, grupların gelir düzeyinde ki düşüş bizim imkanlarımızı zorlaştırdı. Gelin bir şaboş yapalım’ dedim, şaboş demek evlenen insanlara ekonomik katkı demek. Takviye manası taşıyor. Bu gruba takviye versinler. Hatay’da herkes biner lira verse dayanılmaz bir para olur. Bizde orayı başlamış bitirmiş oluruz. Hatay’ı bir spor kenti yaptık. Bu kente spor ve kentin iktisadı ismine her insanın katkı yapmasını bekliyoruz. Her istediğinizi her vakit yapma bahtınız olmuyor. Çevresel ve ekonomik faktörler ön plana çıkıyor. İnşallah bu kampanyayı başlatırız ve işe fayda. Dolu dolu bir kampanya ile Hatayspor’un bugünü ve geleceğini bununla birlikte gençlerin yuvası yapar kurtarırız” sözlerini kullandı.

İHA