Konyaspor Teknik Yöneticisi İlhan Palut: “Maalesef epey kritik bir yenilgi aldık”

semaver

Global Mod
Global Mod
Konyaspor Teknik Yöneticisi İlhan Palut, Spor Toto Üstün Lig ’in 35. haftasında iç alanda Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup oldukları maçın akabinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çok kritik bir yenilgi aldıklarını kaydederek kelamlarına başlayan İlhan Palut, ”Önemli maçtı bizim için. Aslında baktığınız vakit da, istediğimiz üzere başlayan, oyuna hakim olduğumuz, golü bulduğumuz, skoru artırabileceğimiz talihler yakaladığımız, domine ettiğimiz bir birinci yarıydı. İkinci yarıda biraz daha rakimiz uygun başlasa da, hala kontra atakları bulan, rakibi eksik yakalayan ekip Konyaspor’du, bizdik. Oyunun temposu düşmüşken artık 2-0 bulamıyorsak, oyunu denetim içerisinde bitirmeyi planlarken, üst üste gelen 2 golle maalesef hayli kritik bir yenilgi aldık. Sahiden epey üzgünüm. İkinci yarıdaki futbol natürel ki tatmin edici hiç değildi lakin buna karşın yenilebileceğimiz bir ortam alanda var mıydı? hiç bir biçimde yoktu. Fakat işte dediğim üzere futbol, tahminen bundan insanların ilgisini çekiyor ancak bugün bizim canımız yandı. Kırılma anları futbolda birfazlaca şeyi belirliyor. Bugün yanlışlarımızla birlikte kırılma anları da aleyhimize işledi ve maalesef mağlup olduk” dedi.

Palut, maçın son dakikalarında yaşanan gerginliklerle alakalı ise, ”Tabii bir sefer kaybetmeyi de taşıyabilmek lazım. kimi vakit de kazanmayı da kaldırabilmek, hazmedebilmek lazım. Bunların hepsini bir ortada düşünebiliriz. Lakin total baktığınız vakit evet bizde kazanacağımızı düşündüğümüz bir maçın bir anda elimizden kaymasının vermiş olduğu tahminen gerginlik. Öbür tarafa baktığınız vakit bir anda geriden gelip maçı almış olmanın tahminen fazla heyecanı. Birtakım elektriklenmeler oldu. Topu almaya gittim. Zira orada kulübeye giden bir top vardı ve vermek istemediler. Ben yalnızca oyun başlaması sıkıntısındayım. daha sonrasında da ardımda neler oluyor, neler bitiyor, bilmiyorum lakin duyduklarım var. Şu var, biz futbol adamlarıyız. Tekraren birbirimizle karşı karşıya geleceğiz. bu biçimde gerilmeler olabiliyor maçlarda; ancak bunu burada da bizim de bitirmemiz lazım. Tahminen daha sakin olmamız lazım. Kendimize bu dersi çıkarabiliriz. Karşı tarafta kendine ders çıkaracak, yorumlama yeteneği var mı, yok mu? Onu da, onlar kendi kararlarını verecektir’ diye konuştu.

Enver Furkan Çelebioğlu – İbrahim Ehil / KONYA (İHA)