Professional
New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki 60 Bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler Birinci Etap Teslim Töreni’nde konuştu. Geçtiğimiz günlerde 17 Ağustos 1999 sarsıntısının yıl dönümü olduğuna dikkati çeken Erdoğan, zelzelenin üzerinden 23 yıl geçtiğini lakin acısının yüreklerde hala birinci günkü üzere taze olduğunu söz etti. Afetlerin yıkıcı tesirlerine karşı önlem almanın kendi ellerinde, sorumluluklarında olduğunu tabir eden Erdoğan, hükümete gelir gelmez Türkiye’nin 81 vilayetini kapsayacak biçimde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını hatırlattı. Erdoğan, “Bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Bu meskenlerde oturan 12 milyon vatandaşımız artık inançlı binalarıyla, toplumsal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla huzur ortasında hayatlarını sürdürebilecekleri yuvalarına kavuştular” dedi. Erdoğan, “TOKİ kanalıyla inşa ettiğimiz 1 milyon 170 bin konut yardımıyla 5 milyon vatandaşımızın inançlı meskenlerde huzurla oturmasını sağladık. Sonuç prestijiyle tüm bu çalışmalarla ülkemizdeki yapıların yüzde 60’ını yani 50 milyon vatandaşımızı afetlere karşı müdafaa altına aldık. İnşallah gayemiz, yeni başlatacağımız ataklarla önümüzdeki 5 yıl ortasında 85 milyonun tamamını bu inançlı şemsiye altına almaktır. Sarsıntının, sel baskınlarının, heyelanların bu ülkenin gerçeği olduğunu asla unutmadan, insan aklının ve süratle gelişen teknolojinin el verdiği her önlemi alarak, Rabb’imize teslim olacağız” diye konuştu.
Geçmişte yaşadıkları acıları ve önlerindeki potansiyel tehditlerin büyüklüğünü göz önüne alıp, İstanbul’u kentsel dönüşüm projelerinin merkezi ilan ettiklerini belirten Erdoğan, “Bugüne kadar İstanbul’da 300 bin konutu dönüştürerek nitekim güç bir işi gerçekleştirdik. Tarihi bir muvaffakiyete imza attık. Halihazırda alanda 140 bin konut ve iş yerinin dönüşümü devam ediyor” dedi.
‘Yeni hamle’
Türkiye’nin zelzele neslinde olduğunu belirten Erdoğan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi kimde? CHP bakılırsavi aldı alalı neredeyse 3 yıl oldu. Sanki zelzeleye yönelik, konut inşasına yönelik rastgele bir şey gördünüz mü, duydunuz mu? İstanbullu gereken dersi 2023 Haziran’da verecek. Ben size inanıyorum, size güveniyorum. Aşkla yürüyeceğiz, gerekeni yapacağız. Sarsıntı öncesi milletin canı hiçe sayıldığı üzere hala belediye tarafınca rastgele bir proje gerçekleştirilmemiştir. Öbür alanlarda nasıl asırlık hizmetler kazandırdıysak, afetler konusunda da projelerimizi sürdürüyoruz. Gereç kalitesi, acil müdahale üzere birfazlaca alanda testlerimizi yaptık, kısa müddette istediğimiz sonuçlara ulaştırdık. Önümüzdeki ay hem konut ve kira fiyatlarındaki istikrarsız yükselişin önüne geçecek birebir vakitte sarsıntıya hazırlık çalışmalarına katkı sağlayacak yeni hamleyi paylaşacağız” halinde konuştu.
Geçmişte yaşadıkları acıları ve önlerindeki potansiyel tehditlerin büyüklüğünü göz önüne alıp, İstanbul’u kentsel dönüşüm projelerinin merkezi ilan ettiklerini belirten Erdoğan, “Bugüne kadar İstanbul’da 300 bin konutu dönüştürerek nitekim güç bir işi gerçekleştirdik. Tarihi bir muvaffakiyete imza attık. Halihazırda alanda 140 bin konut ve iş yerinin dönüşümü devam ediyor” dedi.
‘Yeni hamle’
Türkiye’nin zelzele neslinde olduğunu belirten Erdoğan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi kimde? CHP bakılırsavi aldı alalı neredeyse 3 yıl oldu. Sanki zelzeleye yönelik, konut inşasına yönelik rastgele bir şey gördünüz mü, duydunuz mu? İstanbullu gereken dersi 2023 Haziran’da verecek. Ben size inanıyorum, size güveniyorum. Aşkla yürüyeceğiz, gerekeni yapacağız. Sarsıntı öncesi milletin canı hiçe sayıldığı üzere hala belediye tarafınca rastgele bir proje gerçekleştirilmemiştir. Öbür alanlarda nasıl asırlık hizmetler kazandırdıysak, afetler konusunda da projelerimizi sürdürüyoruz. Gereç kalitesi, acil müdahale üzere birfazlaca alanda testlerimizi yaptık, kısa müddette istediğimiz sonuçlara ulaştırdık. Önümüzdeki ay hem konut ve kira fiyatlarındaki istikrarsız yükselişin önüne geçecek birebir vakitte sarsıntıya hazırlık çalışmalarına katkı sağlayacak yeni hamleyi paylaşacağız” halinde konuştu.