Kılıçdaroğlu’ndan yeni süreç daveti

Professional

New member
Elif Altın – Kılıçdaroğlu, İstanbul Sultanbeyli’de partisine üye iştirak merasimine katıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki merasimde konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söylemiş oldu: “Sultanbeyli’nin CHP için sıkıntı bir ilçe olduğunun farkındayım. Buraya fazlaca geldim. Vatandaşla sohbet ettim. Konut ziyaretlerinde bulundum. Lakin ortamızda bir duvar vardı. O duvarın yıkılması lazımdı. Duvarın örülmesinde bizim de kabahatimiz vardı. Onların kederleriyle yeteri kadar dertlenmedik. Onların sofralarına oturmadık. Onların kahvesini, çayını içmedik. Oturduk Ankara’da, bize oy verin dedik. Şu andan bütün kardeşlerimin emin olmasını isterim. Yeni bir müddetcin Türkiye’de başladığını hepiniz bilin lütfen. Bizim arbedeye muhtaçlığımız yok. Bizim bağırmaya muhtaçlığımız yok. Bizim helalleşmeye ve bizim kucaklaşmaya gereksinimimiz var. Bir ortada yaşamaya gereksinimimiz var. bir arada olmaya muhtaçlığımız var.”

Aile dayanak sigortası

İktidar olduklarında aile dayanağı sigortasını getireceğini belirten Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “hiç bir ailenin geliri minimum fiyatın altında olmayacak. Bunun kanunu çıkacak. Biz insanların sıkıntılarıyla bir formuyla dertlenmek isteriz. Ve o sıkıntıları çözmek isteriz. Gençler, önümüzdeki seçimin mukadderatını sizler belirleyeceksiniz. Altı milyon üç yüz bin genç birinci sefer sandığa gidecek ve oy kullanacak. Gençler özgürlük istiyor. Size şunun kelamını rahatlıkla verebilirim. Beni özgürce eleştirebilmeniz için ve eleştirdiğiniz vakit da başına bir şey gelmeyecektir. Devletin dini adalettir.”

CHP önderi sonrasındasında Unkapanı’nda tramvay ve meydan çalışmalarını inceledi, Süleymaniye’de tarihi meskenleri olduğu bölgeyi gezdi, Yerebatan Sarnıcı’nda incelemelerde bulundu.

Beyaz ailesine taziye ziyareti

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın İstanbul Esenler’de yaşayan ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu’na ziyarette
CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.