Kılıçdaroğlu’ndan ‘Osman Kavala’ yansısı

Professional

New member
CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin küme toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, karamsar bir ortamda olduklarını fakat hiç kimsenin ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini belirterek, “Güzel ülkemizde huzuru, barışı, kardeşliği, iyiliği, sıhhati daima bir arada yerine getireceğiz ve sağlayacağız. 6 siyasi partinin genel liderleri olarak pazar günü toplandık. Uzun bir çalışma yaptık. Çalışmamız kararında kamuoyuna tek sayfalık bir açıklama da yaptık. Orada hoş açıklamalarımız var. ‘Siyasi Ahlak Yasasını çıkaracağız’ diye bir kelamımız var. Bunun çalışmaları için bir komite kuruldu. bu biçimdece siyasetin kirlilikten arınması konusunda epeyce kuvvetli bir iradeyi 6 genel lider ortaya koymuş oldu. Ekonomik ve Toplumsal Kurula işlerlik kazandıracağız. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı teminat altına alınacak. Ayrıyeten 6 başkanın belirleyeceği cumhurbaşkanının niteliklerini kamuoyuyla paylaşmış olduk” dedi.

‘KURGULANMIŞ MAHKEMELERDEN ADALET ÇIKMAZ’

Dün İstanbul’da Seyahat davası sonucunın belirtildiğını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Burada nazaranv alan yargıçların bir kısmı aslına bakarsanız öncesinden kararlarını vermişler. Verdikleri kararlar kendi özgür kararlarıyla verdikleri kararlar değil. Talimatla aldıkları kararlar. Talimatla aldıkları kararların altına imza atıyorlar. Bu cins mahkemelerle yeni karşılaşmıyoruz aslında. Demokrasi tarihimize baktığımızda bu cins mahkemeleri epeyce gördük. Bu ülkenin genelkurmay liderinin bile terörist olarak kurgulanmış mahkemelerden mahpusa atıldığını gördük. Seyahat nedir; bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir aslında. Baskıya isyandır Seyahat aslında. ‘Baskı istemiyoruz; kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz’ diyor gençler. ‘Doğayı koruyalım’ diyor gençler. Bu kurgulanmış mahkemede Osman Kavala, beraat ettiği bir davadan müebbet mahpusa mahkum oldu. Dünyada bu biçimde bir örnek yok. bu biçimde bir garabet yok. Ancak bizim ülkemizde olur. Zira yargı bağımsız değil” diye konuştu,

‘GERÇEKTEN ÇOK ÖFKELİYİM’

Ardından Seyahat davasında yargılanıp mahpus cezası çarptırılan bireylerin isimlerini sayan Kılıçdaroğlu, “Vera’yı unutmayın. Vera, babası mahpusa giderken babasını kucakladı ve öptü. Bizim daima birlikte Vera’ya bir kelamımız var. Biz sevgili Vera’yı babasıyla yine kucaklaştıracağız. Onun kelamını veriyoruz. Vera babası ile kucaklaşacak. Bugün farklı bir konuşma ile karşınızda olacağım. Hepimiz bu hoş ülkede birlikte ve birlikte yaşamak zorundayız. Bugün yazdığım konuşmayı bir tarafa bıraktım. Karanlığa mahkum edilen milyonların sesini lisana getirmek istiyorum. Onların meselelerini size anlatmak istiyorum. Sahiden çok öfkeliyim. Evlatların karanlığa mahkum edildiği bir Türkiye’yi asla istemiyorum. Karanlığa mahkum edilen çocuklarımız ötürüsıyla öfkeliyim. Evsiz, yurtsuz, elektriksiz, aç bıraktığın bebeklerin ağladığını duyuyor musun? Ben o bebeklerin ağlamalarından gece uyuyamıyorum. Karanlıkta onları düşünüyorum” tabirlerini kullandı.