Kemal Kılıçdaroğlu: Bugün elektriğimizi kesmişler

Professional

New member
9 Şubat’ta toplumsal medya hesabından yayımladığı görüntü ile elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklayan CHP başkanı Kılıçdaroğlu, bugün Twitter hesabından “Eşimden az evvel haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu aksiyonum bir sivil itaatsizlik daveti değildir. Bir direniştir. Aksiyonum ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir” notuyla bir görüntü bildiri paylaştı.

Kılıçdaroğlu, iletisinde “Hepimizin malumu, milletimiz fazlaca güç günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler, güce yaptıkları artırımlar 3 yılda yüzde 400’ü aştı. ‘Zamları geri çekin’ dedim, çekmediler. halbuki güç temel bir insan hakkıdır; ekmek, su, hava üzeredir, hakkındır elektrik ey halkım. Artık gelelim can alıcı soruya; 2021 yılında kaç abonenin elektriği kesildi derseniz, 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. 4 milyon abone, kişi değil, abone, lisana kolay. ‘Kaç kişi’ demek bunun hesabını varın siz yapın. Et ve Süt Kurumu’na yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. halbuki zavallı, fakir çocuklarımız hem aç birebir vakitte ışıksız giriyorlar yataklarına. Bu eşkıya nizamına karşı faturamı ödemeyeceğimi söylemiştim. Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim; lakin bu nasip kısmet uğruna verilen hengamede yerimiz aşikâr olsun istedim. Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim, ödemedim, ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim. Bundan daha sonraki süreci konuşmak üzere tüm halkımızı akşam 21.00’de ekranları başına davet ediyorum” dedi.