Kaplaması Bile Kalktı: Kıymeti 1.5 Milyon TL Olan Aracı Ayıplı Çıkan Adam İsyan Etti

semaver

Global Mod
Global Mod
Antalya’da bir vatandaşın 5 yıl evvel sıfır aldığı lüks otomobil adeta hayatını kabusa çevirdi. Firma ile davalık olan Mustafa Aydemir ‘Yaşanmaması gereken her şeyi yaşadım’ dedi.

Antalya’da yaşayan Mustafa Aydemir, 7 Şubat 2017 tarihinde Mercedes marka C-200 d AMG tipi 2017 model aracı 136 bin TL’ye satın aldı.

İddiaya göre, araç alındıktan 3 ay daha sonra 5 bin kilometrede yağ ikaz lambası yanmaya başladı. İkaz üzerine aracı aldığı servise götüren Aydemir, araca yağ eklemesi yapıldıktan daha sonra ‘olumsuzluk yok’ cevabı alarak yoluna devam etti. Bunun üzerine aracına binmeye devam eden Aydemir, 10 bin ve 43 bin kilometrede de birebir sorun ile karşılaştı. Aldığı sıfır araçla adeta hayatının kabusunu yaşayan adam, tekrar servise giderek aracının yenilenmesini istedi.

Dava Yargıtay’a taşındı

Servis yetkilileri ise sorunun aracın yeni olduğu öne sürülen nedeni ile meydana geldiğini ve ilerleyen süreçlerde ortadan kalkacağını belirterek, Aydemir’in isteğini geri çevirdi. Aydemir ise olayı mahkemeye taşıdı. Dava sürecinde mahkeme Aydemir’i halkı bularak, aracın yenisi ile değiştirilmesi istikametinde karar verdi. Servis yetkililerinin itirazı üzerine dava istinaf mahkemesinden dönerek Yargıtay’a taşındı.

‘Değiştirmemek için ellerinden geleni yaptılar’

‘Benim bu yaşadıklarımı olağan bir vatandaş yaşasa ben inanmazdım’

Kendisine yardımcı olmadıklarını belirten Aydemir, “Ben de sonuç olarak dava açtım. Davayı kazandım. İstinafta geri çevrilerek Yargıtay’a gönderildi. Bekliyor. 5 yıldır araç bu türlü yatıyor. Bu ulusal bir servettir. Olağan bir vatandaş olarak 5 yıldır benim geçimimin yalnızca bu araç olduğunu düşünün. Ne kadar yatacağı da belgisiz. Alırken hayallerim yüksekti ancak epeyce hayal kırıklığı yaşadım. Benim bu yaşadıklarımı olağan bir vatandaş yaşasa ben inanmazdım. Yaşanmaması gereken her şeyi yaşadım. Yüzlerce araç aldım fakat yalnızca bunda ıstırap yaşadım. Birinci aldığımda ben aslına bakarsanız araçta ses hissettim. Motor düşecek üzere ses geldi. Bunların bu biçimde olduğunu söylemiş olduler. Ben satışı almıştım. Akla gelmeyecek ezalar yaşadım” dedi.

‘Her gelene bir şey anlatmamak için yazdım’

2017 yılında aracı 136 bin TL’ye aldığını anlatan Aydemir, “Şu anda kıymeti yaklaşık 1.5 milyon civarındadır. Ben mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Ben endüstriye gidecek olsam sıfır değil ikinci el alırdım. Bir araç 5 yıl yatar mı? 5 yıl mağdur edilir mi? Ben bu yazıyı da, beşerler durmadan bana gelerek bu aracın niye yattığını söylüyorlar, her gelene bir şey anlatmamak için yazdım. Her gelene anlatmak zorunda kalıyorum” diye konuştu.