İstek Kayaalp Kimdir? 11. Kere Avrupa’yı Dize Getiren İstek Kayaalp Kaç Yaşında, Nereli, Kaç Kilo?

semaver

Global Mod
Global Mod
İstek Kayaalp 11. kere Avrupa şampiyonu oldu! Türkiye’nin gurur kaynağı atletlerinden biri olan İstek Kayaalp, Macaristan’ın başşehri Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Grekoromen tarz 130 kiloda ülkemizi temsil eden ulusal güreşçimiz İstek Kayaalp, grekoromen tarzı 130 kilo final uğraşında İtalyan rakibini yendi. Üstün bir performans gösteren İstek Kayaalp’in hayatı merak konusu oldu. Peki Rıza Kayaalp Kimdir? 11. Defa Avrupa’yı dize getiren İstek Kayaalp kaç yaşında, nereli, kaç kilo? İşte tüm merak edilenler…

Ulusal gururumuz Rıza Kayaalp, Avrupa Güreş Şampiyonası’ndan eli boş dönmedi. Rıza Kayaalp, grekoromen tarz 130 kilo final maçında karşılaştığı İtalyan rakibi Danila Sotnikov’u 4-0 mağlup ederek 11. defa şampiyon oldu. Peki Rıza Kayaalp Kimdir? 11. Sefer Avrupa’yı dize getiren İstek Kayaalp kaç yaşında, nereli, kaç kilo? İşte tüm merak edilenler…

İstek Kayaalp Kimdir?

İstek Kayaalp 10 Ekim 1989 tarihinde Yozgat ilinin Kavurgalı köyünde dünyaya gelmiştir. İşçi bir ailenin 6. ve son çocuğu olarak doğan İstek Kayaalp ilkokulu bitirdikten daha sonra 2000 yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde Grekoromen Tarzda güreşe başladı. Kayaalp birinci milletlerarası madalyasını Yıldızlar kategorisinde 2005 Yılında Arnavutluk Tiran kentinde 100 kiloda tüm rakiplerini yenerek Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olarak kazanmıştı.

Türk güreşçi İstek Kayaalp Grekoromen 130 kiloda çaba eden ulusal sporcumuzdur. Rıza Kayaalp, Ankara ASKİ Spor kulübünün bünyesinde spor mesleğine devam ediyor. Ulusal gururumuz olan Kayaalp, 4 defa Dünya ve 11 sefer de Avrupa şampiyonu olmuştur. İstek Kayaalp 2016 yılından düzenlenen Yaz Olimpiyatlarında gümüş ve 2012 ile 2020 Yaz Olimpiyatlarında bronz madalya ile bizleri gururlandırmıştır.

İstek Kayaalp 11. Defa Avrupa Şampiyonu Oldu!

Macaristan’ın başşehri Budapeşte’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nın altıncı gününde İstek Kayaalp, 130 kiloda final gayretinde İtalyan rakibi Danila Sotnikov ile karşı karşıya geldi. Rıza Kayaalp, rakibini 4-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi olurken bununla birlikte da 11. sefer Avrupa Şampiyonu oldu!

”İstiklal Marşı’nı Söyletmek Özlediğim Bir Şey.”

Karşılaşmanın bitmesini akabinde muhabirlere açıklamalarda bulunan İstek Kayaalp, “yinedan bu kürsüye çıkıp İstiklal Marşı’nı söyletmek özlediğim bir şey. 12 final, 11 şampiyonluk ülkeme kazandırmış oldum. Başka bir değeri vardı. Benim hemşerim olan SMA hastası Eslem Fatma için kendime kelam vermiştim, buranın mükafatını tedavi masraflarına karşılayacağım demiştim. Benim ödül kâfi değil, halkımızın takviyesini bekliyorum. Onu hayata bağlayan hortumlardan kurtarıp, annesinin ve babasının kucağında gezmesini fazlaca istiyorum. İnşallah bu dileğim gerçekleşir. Harcadığım tüm alın terim Eslem içindi. Onun için hazırlandım. Bayrama sağlıklı ve sıhhatli girmesini istedim. Bunu ona armağan ettiğim için hayli mutluyum” dedi.

”Aleksandr Karelin’in Rekorunu Kırabilmek Gurur Verici Olacak.”

12 defa Avrupa Şampiyonu olmuş olan Rus Aleksandr Karelin’in rekoruna yaklaşmasıyla ilgili de konuşan İstek Kayaalp, “Onun 12 finali ve 12 şampiyonluğu var. Ben 12 final olarak yetiştim lakin şampiyonlukta gerideyim. O büyük bir efsane, asrın şampiyonu olan bir isim. Onun rekoruna yetişebilmek, rekorunu kırabilmek gurur verici olacak. Kolay bir şey değil 12 defa şampiyon olmak. Sonuçta 12 final yaptım, 12. şampiyonluk eksik. İnşallah onu kazanırım ve o denli büyük bir şampiyonun rekorunu egale ederim” tabirlerini kullandı.

Seninle Gurur Duyuyoruz Rıza! ????