İşte Abullah Avcı’nın Trabzonspor’la yaşadığı birinciler

semaver

Global Mod
Global Mod
Bordo-Mavililer’de yaklaşık 1.5 yıl yani 10 Kasım 2021’de, “Hem Trabzonspor’un birebir vakitte benim Türk futbolundan alacağımız var” diyerek teknik yöneticilik koltuğuna oturan Abdullah Avcı, tahsilatı dün resmen yaptı… Harikulade geçen dönemde ezeli rakiplerine tarihi puan farkları atan, 9. haftadan beri liderliği kimseye bırakmayan Avcı, Başakşehir’de 2 defa son anda kaçırdığı şampiyonluğa sonunda Trabzon’da ulaşmayı başardı.

Toplamda ikinci kupası…

Trabzonspor’un kasketleri efsaneleri Ahmet Suat Özyazıcı (4) ve Özkan Sümer’in (2) akabinde Bordo-Mavililer’de şampiyonluk yaşayan 3. teknik adam unvanını alan Avcı, 2004-2005 döneminde Galatasaray PAF Kadrosu ile başladığı, daha sonrasında Medipol Başakşehir, A Ulusal Futbol Grubu ve Beşiktaş ’la devam eden mesleğinde Karadeniz temsilcisiyle tepe yaptı. Bu dönem birfazlaca birincisi başaran tecrübeli çalıştırıcı, üst seviye teknik adamlık mesleğindeki birinci kupası olan geçen sezonki Üstün Kupa’nın yanına bu kere de Muhteşem Lig şampiyonu apoletini taktı.

‘Ne yaşadığımı bilmiyorum’

Şampiyonluğun akabinde Trabzonspor’un hocası Abdullah Avcı, “Çok karışık hisler içerisindeyim. Neyi anlatacağımı ne yaşadığımı bilmiyorum. Önümüzdeki sene şampiyon olacağız diyordum geçen dönem son maçta. Tatilden döndükten daha sonra Trabzonspor şampiyon olacak dedim. O günden bu yana üstüne koyarak devam ediyoruz. En güç rakiplerden birine karşı oynadık. Bu sene Trabzon’un oyununa, herkes üzere Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe liderleri da hürmet gösterdi. Taraftarımızla birlikte his patlaması yaşadık. Lider Ahmet Ağaoğlu’na ve idaresi tebrik ediyorum. Buraya gelmemi sağlayan, bana ve takımıma, epey yeterli bir ortam sergileyen Ertuğrul Doğan’a, tüm kulüp çalışanlarına teşekkür ediyorum” yorumunu yaptı.

İşte Abdullah Avcı’nın birincileri…

l Trabzonspor’u 37 yıl ortadan daha sonra şampiyon yaptı. Başakşehir’de daha evvel 2 sefer lig şampiyonluğunu kıl hissesi kaçıran Abdullah Avcı, mesleğinde bir birincisi başardı.

l Ahmet Suat Özyazıcı (4) ve Özkan Sümer’in (2) akabinde Trabzonspor’u Üstün Lig’de şampiyonluğa ulaştıran 3. teknik adam oldu.

l Üst üste 27 haftadır ligde birinci sırayı kaptırmayan Trabzonspor, en son 1980-1981’deki 23 haftalık en uzun liderlik serisini onunla geçti.

l Kulüp tarihli, 1979-1980’deki 28 haftalık liderlik rekoru 41 yıl daha sonra bu dönem Abdullah Avcı idaresinde kırılacak. Lig bitiminde liderlik mühleti 30 haftaya çıkacak.

l Bordo-Mavililer’e tarihinin deplasmandaki en uzun serisini yaşattı. Avcı’lı Fırtına’nın; tam 24 maç üst üste rakip alanda bileğini büken olmadı.

l Trabzonspor; ligde iç alanda 25 maçtır kaybetmiyor. Avcı; en son 1995-1996’da 28 maçlık seri yaşayan Trabzonspor’a 25 yıl daha sonra en uzun serisini yaşatıyor.

l 17 dönem daha sonra Trabzonpor’a en uzun galibiyet serisini yaşattı. Fırtına en son 2003-2004’te 11 maç üst üste kazanmıştı, bu dönem Avcı’yla 8 ve 15. haftalar ortası 8 galibiyet aldı.

l Bu 8 maçlık galibiyet; Abdullah Avcı’nın teknik yöneticilik mesleğindeki en uzun seri oldu.

l Dönem ortasında farklı haftalarda yinelanan en büyük puan farklarını attı. Tarihte şampiyonluğa gittiği dönemde üç büyüklerle birebir anda ortayı en çok açan teknik adam bir daha Abdullah Avcı.

l Profesyonel teknik adamlık mesleğindeki birinci kupasını geçtiğimiz dönem Trabzonspor’un başında kazanmış ve finalde Başakşehir’i devirip Muhteşem Kupa’yı almıştı.