İstanbulspor Teknik Yöneticisi Osman Zeki Korkmaz: İbrahim Yılmaz, Mehmet Yeşil ve Melih Kabasakal’ı dört büyükler alacak

semaver

Global Mod
Global Mod
17 yıl daha sonra bir daha Muhteşem Lig’e çıkan Türkiye futbolunun esaslı kulüplerinden İstanbulspor, kalıcı olmak istiyor. İstanbulspor Teknik Yöneticisi Osman Zeki Korkmaz, verdiği röportajda değerli açıklamalarda bulundu. Üstün Lig’de başarılı olacaklarını söylerken, prolisans olmadan saha kenarında grup yönetilmesi konusunda farklı bir görüşü savunuyor. Korkmaz, değerli olanın tecrübe olduğunu söylüyor. Bu dönem Beşiktaş ‘a giden eski oyuncusu Emrecan Uzunhan’ın başarılı olacağına inandığını belirten Kormaz, üç oyuncusunun daha önümüzdeki transfer devirlerinde üç büyükler tarafınca alınacağını savunuyor.

Çok çalkantılar yaşadık ancak Muhteşem olduk

Önce geçen döneme uzanıyoruz. Korkmaz, epeyce büyük kent ekiplerine karşı kuvvetli uğraşlar vererek Üstün Lig’e çıktıklarının altını çiziyor: “Geçen dönem güç bir devirde periyot aldım İstanbulspor’u. Gerek dönem ortasında, gerek play-off devrinde esaslı topluluklar, epeyce bütçeli gruplar, taraftarı ateşli kent grupları ile çaba eden bir İstanbulspor vardı. Doğal ki dönem ortasında hayli önemli çalkantılarımız oldu; gel-gitler yaşadık. Kimi oyuncularımız mental çöküşler yaşadı vs. epey farklı durumlar ile karşı karşıya kaldık. Lakin en sonunda bu durumlardan çıkmayı başardık ve Üstün Lig kadrosu olduk.”

İstanbulspor kârlı bir şirket

Türkiye futbolu artık mali durumdan bağımsız olarak konuşulmuyor. Kulüplerin en büyük garantisi olan yayın gelirleri hayli düştü. Korkmaz, mali disiplini epeyce önemsediklerini söylüyor: “İstanbulspor mali disipline fazlaca ehemmiyet veren bir kulüp. Harika Lig’e çıkarken, olumlu taraflar kadar olumsuz tarafları de düşünmek zorundasınız. Biz geçen dönem Muhteşem Lig’e çıkan takımımıza yabancı destekler yaptık. Gayemiz başarılı olmak. Bu kulüp borçsuz ve kârlı bir şirket üzere yönetiliyor.”

Herkes İstanbulspor modelini bakılırsacek

Sezona son şampiyon Trabzonspor mağlubiyetiyle başlayan İstanbulspor, 4 maçta 3 puan topladı. Bu süreçte “Bu ekip düşer” yargısı fazlaca çabuk oluştu. Lakin Osman Zeki Korkmaz hayli savlı: “Çünkü bakıyorum Üstün Lig’imizde başta büyük kadrolar olmak üzere, çabucak her grup takımını güçlendirdi. Biz ise sistemimiz ortasında oyuncu eğitiyoruz ve sistemimiz ile başarılı oluyoruz. Şayet bu dönem ligde başarılı olursak, gelecek senelerda çabucak her kadro İstanbulspor idaresinin ne kadar gerçek bir yolla kulübü yönettiğini ziyadesiyle benimser.”

Özellikle geçen dönem Nuri Şahin’den Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu’na kadar pek hayli isim lisans olmadan gruplarını yönetti. Bu da kamuoyunda epeyce tartışıldı. Korkmaz bu hususa şöyleki yaklaşıyor: “Prolisans konusunda fazlaca enteresan tartışmalar yaşandı. Birtakım yorumcular ne yazık ki bu mevzuya hakim değiller. Örneğin kulübenden men edilme durumu yok. Aslında prolisans bir workshop; yani teknik erkeklerin durumlar ve sistemler hakkında kendi fikirlerini belirttiği bir beyin fırtınası. esasen bu kursa başvurduğunuzda, prolisansı almış üzere kabul ediliyorsunuz. Lakin prolisanstan fazla mesleksel tecrübe epeyce daha kıymetli. İkinci adam olmadan birinci adam olunmaz.”

İbrahim, Mehmet ve Melih’i büyükler alacak

Süper Lig’in geride kalan kısmını bir ahenk olarak kıymetlendiren Korkmaz, iki oyuncusunun önümüzdeki periyotlarda büyük kulüplere gideceğini savunuyor: “Golcümüz İbrahim Yılmaz lige alıştığında epeyce başarılı olacak. Birinci 4 haftayı adaptasyonla geçirdi. Stoperimiz Mehmet Yeşil’i dönem başında biroldukça Harika Lig kulübü istedi. Hem biz kalıp daha gelişmesini istedik birebir vakitte gelen teklifler düşüktü. Her iki oyuncumuz da kesinlikle büyük kulüplerde top koştucaklardır. Birebir şeyleri Melih Kabasakal için de söyleyebilirim.”

1. Lig aslına bakarsan her dönem zordur

Korkmaz geçen dönem çaba ettikleri 1. Lig’in fazlaca sıkıntı bir lig olduğunu vurguluyor: “Her dönem TFF 1. Lig için bu sene güç denir. Evet, her dönem güç olan bir ligdir. Belirli bir sistemi, ekip bütünlüğü olan ve çalışmalarına erken başlayan gruplar öne çıkıyor. Örneğin geçen dönem Ümraniyespor bunu yaptı, bu sene benim gözlemime nazaran de Bodrumspor. Hatta yakın arkadaşım teknik yönetici İsmet Taşdemir Hoca’ya ‘Lige fazlaca güzel başyacaksanız’ dedim ve gerçekten herkese sürpriz gelen bir başlangıç yaptılar.”

Emrecan Beşiktaş’ta başarılı olacak

Beşiktaş, İstanbulspor’dan Emrecan Uzunhan’ı almak için büyük efor sarfetti ve 2 milyon Euro da bonservis ödedi. Lakin genç oyuncu Alanya deplasmanında kırmızı kart gördükten daha sonra tekrar forma giyemedi. Kormaz, eski oyuncusuna güveniyor: “Emrecan epeyce genç bir oyuncu. Emrecan üzere oyuncuların patlama kuvvetleri yüksek olur ancak bu durumun sürdürülebilir olması gerekir. Zira performanslar tepe yaptıktan daha sonra süratle aşağıya düşüp taban yapar. Bu sebeple genç oyuncuları âlâ anlamak lazım. örneğin ben playoff’tan evvel Emrecan’ı sakladım ve oynatmadım. Playoff serilerinde epey başarılı oldu ve bu performansıyla dikkat çekti. Bence, Beşiktaş’ta epeyce başarılı olacaktır.”

Kaynak: Ajansspor