İmamoğlu’ndan Gazeteciler Tartışmasına Ait Yeni Açıklama: ‘Vız Gelir Tırıs Gider’

semaver

Global Mod
Global Mod
İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, bir müddetdir devam eden gazeteciler tartışmasına ait ‘Vız gelir tırıs gider’ açıklaması yaptı.

Doğu Karadeniz çeşidine katılan kimi gazeteciler üzerinden başlayan tartışma ile ilgili bugün ikinci defa açıklama yapan İmamoğlu, şunları söylemiş oldu:

‘Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan beşerler olabilir. Benimle tıpkı düşündüğünü tıpkı şeylere inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş beşerler olabilir ya da bir kadronun renkleri üzerinden ayrıştırma çabası ortasında olanlar olabilir. Oburlarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunların içerisinde. Farkında olup yapanlar da olup yapanlar da olabilir. Lakin bu kardeşiniz için vız gelir tırıs sarfiyat. Hiç umurumda değil. Şunun için bunu söylüyorum; bu kadar büyük mefkureleri, bu kadar büyük olayları konuşurken, tartışırken küçük ayrıntılar üzerinden davayı, o davayı güden insan ya da yarın bir diğer dostumuzun başına gelir fark etmez. Ya bu insan ne yapmak istiyor anlamaya çalışmadan bu stil teşebbüsleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum. Diğer hiç bir davetim yok.’

Tartışmalar İmamoğlu’nun Doğu Karadeniz seyahatinde kullandığı otobüste çekilen bu kareyle başladı. ????

İBB Sözcüsü Murat Ongun’un tenkitlere cevap olarak yaptığı açıklama da yansıların daha da artmasına niye olmuştu. ????

İmamoğlu’nun son açıklamasına gelen reaksiyonlar ????