İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, kendisiyle bir arada Doğu Karadeniz cinsine katılan kimi gazeteciler üzerinden başlayan tartışmalarla ilgili birinci sefer konuştu. İmamoğlu, ‘Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, yarın mesela Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum. Zira beni, iki yıldır bir misyonlu üzere Genel Liderimle hengame ettirme gayretinde bir insan’ dedi.
ANKA Haber Ajansı’na konuşan İmamoğlu özetle şunları söylemiş oldu:
ANKA Haber Ajansı’na konuşan İmamoğlu özetle şunları söylemiş oldu:
Burada ne yapılmak istenmiş; kimse buna bakmıyor örneğin. Burada ne istenmiş sanki? Gaye neymiş? Ekrem İmamoğlu’nun maksadı belirli. Ekrem İmamoğlu’nun sesini İstanbul halkı ismine herkese duyurmak.
Merkez medya dediğimiz alanda bile kelam hakkı verilmiyor. Bugün en bildiğimiz medya kanallarında dahi, tek kelam hakkı verilmiyor. Çıkıyor orada birileri, bizi yerden yere vuruyor, hain ilan ediyor vesaire… Tabiri caizse, hükümetin ortasındaki birtakım kelamım ona üst kimliklerin sözcüleri oluyorlar. Ben de diyorum ki, bu beşerler gelsin, bizi tanısınlar. Ve biz bunu bundan daha sonra daha da fazla yapacağız.
Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, tartışılır; yarın diğer bir ismi davet edeceğim. Ben, birinci yurt ortasında yapacağım bir seyahate, mesela Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum. Zira beni, iki yıldır bir nazaranvli üzere Genel Liderimle arbede ettirme gayretinde bir insan. Gelsin bakalım ben o denli biri miyim? Nasıl biriyim? Tanısın, anlasın.
Yok sayarak bir memleket değişmez. Toplumda bu beşerler var. Bir rehabilitasyonu mümkünse, karşılıklı bir diyalogla bunları aşabileceksek, ne memnun. Ben, bu çabayı gösteririm.
Bu toplum lakin bu biçimde güzelleşebilir. Yoksa öbür türlü, bugün şikayetçi olduğumuz bir müddetcin tam aksisi bir sureci başlatmış oluruz.