Hasret Gürses deklare etti: İmamoğlu ‘Gezinin Masrafları İBB Bütçesinden Karşılanıyor’ Demiş

semaver

Global Mod
Global Mod
İBB yetkikileri İmamoğlu’nun Karadeniz seyahatinde kamu kaynaklarının kullanılmadığını karşılandığını dediğini aktardı. Lakin seyahate katılan gazeteciler içinde yer alan Hasret Gürses, İmamoğlu’nun ‘Gezinin masrafları İBB bütçesinden karşılanıyor’ söylemiş olduğini aktardı.

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan Bayramı’ndaki Karadeniz gezisi, seyahate davet edilen kimi gazetecilerin yanı sıra finansman boyutuyla da tartışma konusu oldu.

DW Türkçe’den Eray Görgülü’ye konuşan İBB yetkilileri, “Karadeniz cinsine gdolayılen gazetecilerin yol ve otel masrafları belediye bütçesinden mi karşılandı” sorusunu “Üç günlük seyahatte hiç bir kamu kaynağı kullanılmamıştır” diye yanıtlamıştı.

Yetkililer, “Masraflar nasıl karşılandı” sorusunu da tıpkı karşılığı vermiş, masrafların kaynağını açıklamaktan kaçınmışlardı.

“Belediye bütçesinden karşılanıyor” ????

Karadeniz seyahatine katılan gazeteci Hasret Gürses, Youtube kanalında bir gün evvelki yayınında seyahatin masraflarının İBB bütçesi tarafınca karşılandığını tabir etmişti. Gürses şunları söylemiş oldu:

“Biz bu otobüslerin ve yemeklerin finansının nasıl karşılandığını sorduk. Dedi ki sayın İmamoğlu ve Murat Ongun; ortasında bulunduğumuz bu otobüs, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütün masraflarını karşıladığı lidere tahsisli otobüs.

‘Diğer masraflar nasıl karşılanıyor? Kuru fasulye pilav yedik örneğin. Bunun parasını kim ödedi?’ Ekrem beyefendi dedi ki; ‘Ben Türkiye’nin neresine gidersem gideyim. Benim bir rütbem var, unvanım var. Bu da İBB Lideri unvanı. ötürüsıyla ben İstanbul’un belediye lideri olarak bu seyahatleri yapıyorum. Seyahatin bütün finansmanı da büyükşehir belediyesi bütçesinden karşılanıyor.’”