‘Güçlenen bayan dünyada kelebek tesiri yaratır’

Professional

New member
Türkiye’de bayan ihracatçı sayısının artması ve bayanların iş dünyasında daha faal olması emeliyle biroldukca projeyi hayata geçiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafınca birinci sefer düzenlenen İhracatın kuvvetli Bayanları ödül merasimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın iştirakiyle İstanbul’da bir otelde gerçekleştirildi. Merasimde başarılı bayan ihracatçılar ve ihracat şampiyonu şirketlere mükafatları takdim edildi.

‘İlham olsun’

Merasimde en epeyce ihracat yapan 15 bayana mükafatlarını veren Emine Erdoğan, “Kadınların büyüyen ülke ekonomimize kuvvetli katkısına şahit olmak büyük bir gururun kaynağı. Dünyaya açılan marka ve hizmetlerin üreticisi haline gelen bayanlarımız bayrağımızı her yerde dalgalandırıyor. Ülke potansiyelinin en yeterli temsilini gerçekleştiriyorlar. Bu mükafatların Türk hanımın özüne ve yapabileceklerine ayna tuttuğuna inanıyor, tüm bayanlara ilham olmasını diliyorum” dedi.

Erdoğan, “Sürdürülebilir kalkınma amaçları ana hedefi hiç kimseyi artta bırakmamaktır. Şu emsalsiz bir geçek ki bayanların güçlendirilmesi iktisada büyük bir katkı sağlıyor. Bunun yanında gelecek kuşakların niteliğinin artmasını ve aile kurumunun güçlenmesini de birlikteinde getiriyor. Yani bayanların bir toplumun her alandaki gelişmeninde merkezi bir rolü var. Bunun yanında toplumsal statüsü değişen ve güçlenen tek bir bayanın bile tüm dünya bayanlarının durumunun güzelleşmesine kelebek tesiri yaptığını biliyoruz” diye konuştu.

Üreten bayan denince akıllara daima çalışan bayanın geldiğini belirten Erdoğan, “Evinde, tarlasında kendi atölyesinde sabahtan akşama kadar çocukları, ailesi, yuvası için çaba gösteren kaç hanımımız var. Onların bu eforlarını yok saymak mümkün mü? Bilhassa konut bayanın emeğini epeyce değerli buluyor ve alkışlıyorum. Bugün ülkemizde bayanlar eğitim, çalışma ve kamusal hayatta asli kimlikleri yüzünden ayrımcılığa maruz kalmıyor fazlaca şükür. Bu bayan haklarına dair kıymetli bir kazanım olduğu kadar geniş çerçeveden insan haklarının teslim edilmesidir. Artık bu biçimde adaletli bir tabanda bayanlara daha epey alan açmalı bu sayede ülkemizi daha ileriye taşımalıyız” tabirlerini kullandı.

8 Mart iletisi

Erdoğan, “8 Mart Dünya Bayanlar Günü’ne yaklaştığımız bu günlerde bayanlara dair sıkıntıları kıymetlendiriyor yeni maksatlarla tazeleniyoruz. Bugünü insan hakları temelinde ele almalı bayanların yaygın olarak karşılaştığı problemlerin bertarafı için yol haritaları çizmeliyiz” dedi.