Gökhan İnler: Üstün Lig’i kazanmak epeyce uzun ve taşlı bir yol

semaver

Global Mod
Global Mod
Dünya Kupası sebebiyle liglere verilen ortada hazırlıklarına Antalya’nın Belek turizm bölgesinde devam eden Adana Demirspor’da grubun deneyimli ismi Gökhan İnler, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Antalya kampının kendileri için olumlu geçtiğini tabir eden 38 yaşındaki deneyimli orta saha, “Kamp baya ağır ve düzgün geçiyor. Şimdiye kadar iki maç oynadık. Doğal ki sonuçlara fazlaca fazla odaklanmıyoruz. Lakin genelde herkese talih tanındı. Herkes maçlarda müddet aldı. Genel olarak baktığımızda hoş bir ortamımız var. Kamp alanları âlâ. Şu an o denli söyleyebilirim. Her şey olumlu gidiyor” diye konuştu.

“GENEL BAKTIĞIMIZDA GRUBUN İÇİNDE DÜZGÜN BİR BAĞ VAR”

Takım içerisindeki birlik ve birlikteliğe değinen Gökhan İnler, “Tabii bence baktığımız vakit hocamızın ikinci dönemi. Âlâ çalışıyor ve emek sarf ediyor. Daima birlikte oyuncularla birlikte, herkes yeterli çalışıyor. Genel baktığımızda ekibin ortasında âlâ bir bağ var. Bir kulüp için bu lazım. Dediğim üzere Antalya’da hazırlığımızı yeterli yapmalıyız. Sıkıntı bir müddetç gelecek. Bir ayda kupayla birlikte 6 maç oynayacağız. Bunu âlâ pahalandırmak istiyoruz. Onun için herkes hazır olmalı” dedi.

“SÜPER LİG’İ KAZANMAK ÇOK UZUN VE TAŞLI BİR YOL”

Adana Demirspor’un lig şampiyonluğu talihini kıymetlendiren İnler, “Adana Demirspor ile birinci basamağı yaptık biliyorsunuz. Harika Lig ‘e çıktık. O da bir muvaffakiyet. Büyük bir muvaffakiyet. Ancak olağan ki Üstün Lig’i kazanmak, bunlar epeyce uzun ve taşlı yollar. Maç maç bakmak gerekiyor. Benim her vakit yaptığım üzere maçtan maça odaklanıp dönem sonunda bakmamız lazım. Şimdilik bir şey söyleyemem” formunda konuştu.

“HER SENE KIYMETLENDİRME YAPIYORUM”

Futboldaki geleceği hakkında yorumlarda bulunan İsviçreli oyuncu, “Futbolda son yıllarim diyebiliriz. Lakin ben şu an ona odaklanmıyorum. Ben genelde futbolumu seviyorum. Yani mental ve fizikî olarak güzelsem devam etmek isterim. Alışılmış ki bu performans ya da mental olarak âlâ olursam niye olmasın. Ancak dediğim üzere artık önümüzde 6 ay kaldı. Bu vakti uygun kıymetlendirmek gerekiyor. daha sonra her sene kıymetlendirme yapıyorum. Ona göre güzeli diyeyim” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM”

Napoli’nin şampiyonluk talihini ve Fenerbahçeli Arda Güler’in isminin İtalyan takımıyla anılmasıyla ilgili de konuşan Gökhan İnler, “Napoli’de şimdi her hafta arkadaşlarımla görüşüyorum. Zira orada yeterli bir mesleğim oldu. Napoli bu sene muhteşem başladı. İnşallah bu biçimde devam ederler. Zira bu kentin, bu halkın şampiyonluğa muhtaçlığı var. Bence bu sene onlar için güzel bir sene. Fakat dediğim üzere futbolda her şey çabucak değişebiliyor. Herkes konsantre olmalı. Bence bu sene hoş olacak diye düşünüyorum. Arda Güler ile ilgili ise ben olsam çabucak kabul ederdim. Zira Napoli kıymetli ve düzgün bir topluluk. Görüyorsunuz pek epeyce genç bu sene orada oynuyor. Yalnızca Arda için konuşmuyorum, Türkiye’deki gençlerin önünü açmak lazım. bu biçimde talihler gelirse bence değerlendirsinler” sözlerini kullandı.

Olgucan KALKAN / ANTALYA, (DHA)