Geliştirilen çip, verileri iletmek için ses dalgasını kullanıyor

kunteper

Global Mod
Global Mod
Harvard Üniversitesi bilim insanları, verileri ses dalgaları aracılığıyla ileten yeni bir çeşit çip geliştirdiklerini duyurdular. Yeni akustik çip, fotonları modüle ederek bunları data iletmek için çip etrafında dalga kılavuzları ismi verilen dar kanallara gönderen fotonik çiplerle misal biçimde çalışıyor.

Büyük ölçekli akustik dalga devreleri geliştirilecek

Ekip, lityum niyobat ismi verilen bir materyalden faydalanarak çip üstündeki akustik dalgaları denetim etmek için elektro-akustik modülatör oluşturdu. Modülatör, elektrik alanının dikkatli bir biçimde ayarlanması yoluyla dalgaların fazını, genliğini ve frekansını denetim ediyor.

Çalışmanın muharrirlerinden Marko Loncar: “Akustik dalgalar, hem kuantum tıpkı vakitte klasik bilgi sürece için çip üzerinde bilgi taşıyıcıları olarak umut vericidir lakin akustik dalgaların düşük kayıplı, ölçeklenebilir bir biçimde denetim edilememesi akustik entegre devrelerin geliştirilmesini engellemektedir. Bu çalışmada, entegre bir lityum niyobat platformunda akustik dalgaları denetim edebileceğimizi gösterdik ve bizi bir akustik entegre devreye bir adım daha yaklaştırdık.” dedi.

CATL Qilin MESKEN pili, tek şarjla 1000 km menzil sunuyor

1 hf. evvel eklendi

Araştırmacılar, akustik dalga çipleriyle daha karmaşık ve büyük ölçekli akustik dalga devreleri geliştirmeyi planlıyorlar. Ayrıyeten gerçekleştirilen yeni çalışmanın katı hal atomik sistemler ve muhteşem iletken kübitler üzere farklı çeşitteki kuantum sistemleri birbirine bağlayan çip üstü kuantum ağlar ve arayüzler geliştirilmesine öncülük edebileceği belirtiliyor.