Galatasaray’da Muslera şoku! FIFA harekete geçti

semaver

Global Mod
Global Mod
Katar’ın konut sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda Uruguay; Portekiz ve Güney Kore’nin arkasında kalarak Katar’a veda etmişti. Turnuvaya veda eden Uruguay’da Fernando Muslera, Gana maçında son düdük daha sonrası çılgına dönmüştü. Galatasaray ‘ın deneyimli file bekçisi ve Uruguaylı futbolculara makûs haber geldi. FIFA, Gana – Uruguay maçının akabinde yaşananlara dair soruşturma başlattı. İşte ayrıntılar…

Gana ile Uruguay içinde oynanan maçın 90+4’üncü dakikasında Edinson Cavani rakip ceza alanı ortasında yerde kalmıştı. Uruguay cephesi bu konum daha sonrası bir penaltı itirazında bulunda lakin VAR’dan da bir ikaz gelmedi ve itirazlar karşılık bulmadı. Gana’yı 2-0 mağlup eden Uruguay, 2022 Dünya Kupası’nda averajla küme etabına veda etti.

MUSLERA ÇILGINA DÖNDÜ

Uruguay’ın Dünya Kupası’nda oynadığı maçlarda formasını Sergio Rochet’e kaptıran Fernando Muslera, Gana maçında son düdüğün çalmasının akabinde adeta çılgına döndü. Galatasaray’ın yıldızı son düdük daha sonrası orta alana kadar giderek hakemlere itirazlara başladı. Bu sırada hakemlerin reaksiyonsuz kalması Fernando Muslera’yı daha da sinirlendirdi.

Uruguaylı eldiven uzun müddet hakemlere kelamlı reaksiyon gösterdi. Soyunma odası tüneline girmek üzereyken Fernando Muslera, Daniel Siebert’in yardımcılarından birini kolundan itti. Bu sırada Uruguay’dan teknik heyet vazifelileri deneyimli eldiveni kuvvetlikle sakinleştirdi.

SUAREZ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Güney Kore’nin Portekiz’i mağlup etmesinin akabinde Uruguay’ın deneyimli futbolcusu Luis Suarez büyük bir keder yaşadı. Yedek kulübesinde maç devam ederken ağlamaya başlayan Luis Suarez’in gözyaşları soyunma odasına girene kadar dinmek bilmedi. Öte yandan Uruguay’da Darwin Nunez de maçın son düdüğü daha sonrası ağladı.

CAVANI, VAR’I YUMRUKLADI

Uruguay’ın deneyimli futbolcusu Edinson Cavani, Gana maçının akabinde hıncını VAR monitöründen çıkardı. Yıldız futbolcu soyunma odasına gerçek giderken kenarda duran VAR monitörünü yumrukladı. Edinson Cavani’nin yumruğu daha sonrası VAR monitörü devrildi.

SUAREZ İSYAN ETTİ

Uruguay’ın isyanı maç sonunda basın mensuplarına verilen demeçlerde de devam etti. Luis Suarez karşılaşmanın akabinde FIFA’nın sonucunı eleştirdi. Dünyaca ünlü futbolcu açıklamasında şu tabirleri kullandı: “Çocuklarımı alana almak istedim fakat FIFA’dan biri bunu yapamayacağımı söylemiş oldu. Daha evvel Fransız futbolcuların birebir şeyi yaptıklarını gördüm. FIFA her vakit Uruguay’a karşı.”

35 yaşındaki golcü futbolcu Darwin Nunez ile Edinson Cavani’nin penaltı bekledikleri durumlara dair, “Darwin’in durumu hayli açıktı. Edinson Cavani’nin de çekildiği gördüm. Bunlar mazeret değil lakin Dünya Kupası’nda inanılmaz şeyler oluyor” diye konuştu.

Luis Suarez son olarak şu sözlerle kelamlarını tamamladı: “Bugün kazanacak performans göstermemize karşın kızgınım. Dördüncü Dünya Kupa’mı oynadığım ve dört yaşındaki oğlum bunu gördüğü için kendimi şanslı hissediyorum. Oğlum beni kazanırken görmüştü ancak artık üzgün gördü. Bu bir baba için güç bir durum.”

FIFA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Uruguay’ın Gana ile oynadığı maçın akabinde yaşananlara dair birinci resmi atılım geldi. FIFA, Gana maçının akabinde yaşananlar ve hakeme yönelik yansıdan dolayı Uruguay Futbol Federasyonu, Fernando Muslera, Edinson Cavani, Jose Gimenez ve Diego Godin hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Fernando Muslera’nın rastgele bir men cezası alması halinde cezasını Muhteşem Lig ‘de çekeceği kaydedildi. (Skorer)