Galatasaray haberi… Gomis ve Berkan, obeziteye dikkat çekti

semaver

Global Mod
Global Mod
Galatasaraylı futbolcular Bafetimbi Gomis ve Berkan Kutlu, Liv Hospital Ulus’ta gerçekleşen ‘Obeziteye Gol Atıyoruz’ etkinliğinde çocuklarla bir ortaya geldi. Aktiflikte konuşan Uzman Hekim Ömer Avlanmış, obezitenin çocukluk yaşlarında başlandığına dikkat çekerek, “Bu sıhhat meselesinde Türkiye, Avrupa’da birinci sırada yer alıyor. Obezite çocukluk çağında başlayan ve en büyük sıhhat problemlerinden biri. Gerekli tedbirler alınmazsa kalp ve tansiyon üzere onlarca hastalıkla bizi tehdit eder hale geliyor. Çağımızın en büyük sorunu obeziteye vurgu yapmak için dayanak olan Galatasaray Kulübü’ne ve futbolcularına teşekkür ederim” tabirlerini kullandı.

Berkan: “Her şeyimizi vermeye devam edeceğiz”

Obezitenin dikkat edilmesi gereken bir sıhhat sorunu olduğunu kaydeden Galatasaraylı futbolcu Berkan Kutlu da, “Obezitede Avrupa’da birinci sıralarda yer aldığımızı bilmiyordum. Bunu değiştirmenin bizim elimizde olduğunun farkında olmamız lazım. Ne kadar ses getirebilirsek, ne kadar farkındalık oluşturabilirsek ne memnun bize. Umarı bu tertip da farkındalığa sebep olur” dedi. Grubun bu sezonki gidişatı hakkında da konuşan Berkan, “Bu yıl makus bir dönem geçirdik. Dönem bittikten daha sonra gerekli planlamalar yapılacaktır. Her şeyimizi vermeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Bafetimbi Gomis ise çocukların beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini kaydederek, “Türkiye’nin obezitede bu düzeyde olduğunu bilmiyordum. Türk mutfağı hayli hoş ve obeziteye davetiye çıkarıyor. Geleceğin futbolcuları, basketbolcuları olacak çocukların yemesine fazlaca dikkat etmesi gerekiyor. Türkiye’nin obezite savaşında yardımcı olmak istiyorum” diyerek kelamlarını tamamladı. Her iki oyuncuya plaket ve çiçek verilirken, çabucak sonrasında çocuklar, Gomis ve Berkan’a şut çekerek ‘Obeziteye Gol Atıyoruz’ etkinliğinde doyasıya eğlendi. Berkan ve Gomis de çocuklara kucak dolusu imza dağıtıp fotoğraf çektirdi.

İHA