Fenerbahçeli Serdar Yüce’den çarpıcı açıklamalar! Vitor Pereira, Jorge Jesus, şampiyonluk…

semaver

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe ve A Ulusal Ekip ’ın deneyimli stoperi Serdar Aziz, Tivibu Spor’un sorularını yanıtladı. 32 yaşındaki oyuncu hem dönemin geride kalan kısmını tıpkı vakitte önlerindeki gayeleri kıymetlendirdi.

“Pereira’nın üçlüsü ile Jesus’un üçlü sistemi farklı”

Yıldız oyuncu dönem başından bu yana dikkat çeken savunma kurgusu hakkında, “Normalde dörtlü sisteme alışığız. Son periyotta kadrolar üçlü sisteme döndü. Ben de hocanın üçlü sistem oynattığını bilmiyordum. Geçen sene Pereira’nın oynattığı üçlü sistemden alışığız fakat Pereira’nın oynattığı üçlü sistemle şu anki sistem içinde farklılıklar var. Pereira stoperlerin daha ofansif oynamalarını isterken, şimdiki hocamız daha defansif oynamamızı istiyor” dedi.

“25 maçlık seriyi âlâ atlattık”

Yoğun bir dönemi geride bıraktıklarını kaydeden Aziz, “Biliyorsunuz ki sakatlık yaşadığım için geri dönmem kolay olmadı. Döneme sakat başlamak benim için dezavantaj oldu fakat benim için yine formayı kapmak kıymetliydi. Kadro üzerinde yoğunluk ve zorluk yaratan 25 maç oynadık. Bu yoğunluk oyuncuların maça çıkarken konsantre olmasını zorlaştırıyor. Kolay değildi fakat 25 maçlık seriyi yeterli atlattığımızı düşünüyorum. Ligi son maçta yaşanan kaza olmadan bitirmek isterdik. Şampiyon olmak için bunları en aza indirgememiz gerekiyor.”

“Şampiyonluktan öteki hiç bir şey düşünmüyoruz”

Sezon sonunda şampiyon olmak istediklerini belirten Serdar Aziz, kelamlarına şöyle devam etti; “Sezonun başından beri bize, taraftarımızın da dayanağıyla şampiyonluk fikri aşılanıyor. Kupalarla dolu mesleği olan bir hocaya sahibiz. Kazanıyoruz ve kazanma alışkanlığını da edindik. Bunu bu türlü devam ettirerek şampiyonluğa katiyen sahip olacağımıza inanıyoruz. Şampiyon olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Jorge Jesus ‘kurt’ bir hoca”

Fenerbahçe’nin bu yıl başına geçen tecrübeli teknik yönetici Jorge Jesus hakkındaki fikirlerini aktaran Serdar Aziz şunları söylemiş oldu;

“Hocamız birinci günden beri bizimle yakından ilgileniyor. Agresif bir antrenör bulunmasına karşın aramız birinci günden beri epey âlâ. Açık olmak gerekirse ben agresif antrenörleri seviyorum, zira disiplinin korunması gerekiyor. hiç bir oyuncuyu başka oyunculardan ayırmıyor. Genç oyunculardan meslekli oyunculara tüm oyunculara tıpkı yakınlıkta. Bu sebeple herkes alanda en düzgün performansını yansıtmak zorunda hissediyor. Başımız diğer yerlerde olsa bile, kadro arkadaşlarım ve ben Jesus’u görür görmez bunu unutup alana odaklanmaya motive oluyoruz. Sahiden “kurt” bir hoca.”

“Avrupa Ligi’nde karşımıza Arsenal gelsin isterim”

Aziz, ‘Avrupa Ligi’nde karşında rakip olarak hangi kadrosu görmek istersin’ sorusuna ise “Eşim, Arsenal’i istiyor, güç olur fakat üstesinden geliriz alışılmış. Şu an Avrupa’nın en formda takımlarından bir tanesi, keyifli maç olur” diye karşılık verdi.