Fenerbahçe maçındaki epeyce konuşulan konum için flaş yorum! ‘Devamında gol olan faul sonucu…’

semaver

Global Mod
Global Mod
Kadıköy’de Galatasaray ‘a derbi çabasını 3-0 kaybeden Fenerbahçe , Muhteşem Lig ‘de 18. hafta maçında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaştı.

MAÇ VALENCİA’NIN GOLÜYLE BAŞLADI

8. dakikada kaleci Günay Güvenç ile stoper Ertuğrul Ersoy’un uyuşmazlığı kararında Enner Valencia topu boş kaleye göndererek mesleğinin en rahat gollerinden birini attı. Bu golle Fenerbahçe 1-0 öne geçti, mesken sahibi takım de birliktelik için bastırdı. Kırmızı-Siyahlılar’ın ataklarında kaleci Altay’a gole müsaade vermezken, 45+2’de Michy Batshuayi ağları havalandırdı ancak gol ofsayt nedeni öne sürülerek iptal edildi ve birinci devre 1-0 bitmiş oldu.

55’TE birlikteLİK, 70’TE KIRMIZI KART

İkinci yarı süratli başladı. 55’te Stelios Kitsiou yay üzerinden yerden sert vurdu ve maça dengeyi getirdi. 70’te Angelo Sagal çift sarıdan kırmızı kart gördü ve oyundan atıldı.

VALENCİA ZAFERİ 90+2’DE GETİRDİ

Kalan dakikalarda Fenerbahçe, 10 kişi kalan rakibinin üzerine gitti. Aranılan gol 90+2’de geldi! Rossi sağ kanattan getirdi, Valencia ceza alanında vurdu ve Sarı-Lacivertliler’i adeta ipten aldı, grubuna 2-1’lik galibiyeti getirdi.

ANTEP 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 38 yaptı ve dorukla 4 puanlık farkını korudu. Gaziantep ise puanını 19 puanda kaldı ve galibiyet hasreti 8 maça çıktı.

Sarı-lacivertli takımın Gaziantep deplasmanında 3 puan kazandığı çabanın hakemi Mustafa Kürşad Filiz ve takımının kararlarını Fanatik muharriri Deniz Çoban’ın da içlerinde bulunduğu Trio takımı yayıncı kuruluş ekranlarında kıymetlendirdi. İşte o değerlendirmeler;

Dakika 11: Markovic’in penaltı beklediği pozisyon

Deniz Çoban:
Çok net bir aldatma, tartışması bile olamaz. Oyuncuyu uyardı ancak sarı kart vermeliydi.

Bülent Yıldırım: Çok bariz aldatma, endirekt hür vuruş ve penaltı verilmeli.

Lale Orta: Abartılı biçimde ceza alanına kendini atıyor, hakemi kandırmaya çalışıyor. Sarı kart gösterilmeliydi.

Dakika 13: Kitsiou’nun, Mert Hakan’a faulü

Deniz Çoban:
El yüze geliyor, Kitsiou sarı kart görmeliydi. Kürşad Filiz faulü bilmiyor, her durumu versek, ‘2.Lig’de maç yönetemez’ der izleyicilerimiz.

Bülent Yıldırım: Kolunu vuruyor yüzüne. emsalsiz bir sarı kart.

Lale Orta: Ben de sarı kartın yanlışsız olacağını düşünüyorum.

Sagal’ın, Ferdi’ye faulü

Deniz Çoban:
İlk başta Sagal, Ferdi’ye vurmakla vurmamak içinde bir hareketi var o bile sarı kartken oyunu devam ettiriyor, akabinde Sagal, Ferdi’yi kovalayıp düşürüyor. Bu da sarı kart olmalıydı. 30 saniyede oldu bunlar.

Bülent Yıldırım: Deniz’e katılıyorum. Hakem denetimden uzak kalıyor.

Lale Orta: Hakemin göstermediği kartlar tartışılmaya hayli açık. Bence de bu konuma sarı çıkmalıydı.

Dakika 31: Jevtovic’in, Crespo’ya faulü

Bülent Yıldırım:
Topa denetimsiz bir biçimde uçuyor. Bu hareketin gelişi aslına bakarsan faul. Net bir sarı kart.

Deniz Çoban: Jevtovic’e sarı çıkmalı. Akabinde ekip arkadaşı topu yere vurup, hakeme reaksiyon gösteriyor. İkisi de sarı kart. Çıkmadı ancak. 31 dakikada 5 sarı kart atladı.

Lale Orta: Denetimsiz kayarak müdahale var, net bir sarı kart.

Dakika 40: Djilibodji’nin, Valencia’ya müdahalesi

Bülent Yıldırım:
Devam sonucu yanlış. Djilobodji fırsat bulduğunda hava toplarında diz dirsek ne var ise ihlal yapabiliyor. Çok net bir sarı kart.

Deniz Çoban: Niyeti yeterli değil, rakibine tekme atıyor. Acımasız ve gaddarca bir faul. Oyuncu saf değil, rakibinin sıhhatini düşünmüyor. Sarı kart diyemiyorum yalnızca kırmızı kart daha hakikat olur. Fakat sarı bile göstermedi!

Lale Orta: Hareketin şiddeti sarı kart lakin hakem yorumlayıp kırmızı verse bir şey diyemezdim.

Dakika 47: Djilobodji’nin, Batshuayi’ye faulü

Deniz Çoban:
Oyuncu oyunu bozuyor esasen. Şiddet, sertlik değerli değil. Sarı kart hakikat karar.

Bülent Yıldırım: Net bir sarı kart.

Lale Orta: Doğru bir sarı kart.

Dakika 54: Ferdi’nin, Figuereido’ya faulü

Bülent Yıldırım:
Yanlış karar. Faul yok. Devamında gol oldu.

Deniz Çoban: Bahtına yukardan eli yüzünü yokluyor Ferdi’nin. Tehlike arz ediyor denilerek faul verilebilir. Fakat bu biçimde kart gerekiyor.

Lale Orta: Katiyetle yanlış bir faul sonucu. kararı da gole yol açtı.

Dakika 59: Sagal’ın, Mert Hakan’a faulü

Deniz Çoban
: Yalnızca bu faul için gösteriliyorsa bu sarı kart yanlış. Fakat Sagal oyunu bozan bir oyuncu, oyun kurallarını ihlal eden bir oyuncu, rakibini de geriden itiyor diye yorumlanıp sarı veriliyorsa hakikat karar.

Bülent Yıldırım: Birebir görüşteyim.

Lale Orta: Ben de sonucun yanlışsız olduğunu düşünüyorum.

Dakika 70: Sagal’ın ikinci sarıdan kırmızısı gerçek mu?

Bülent Yıldırım:
Karardan daha sonra topu oyun bölgesinin dışına atıyor kasti olarak. Kurgulanmış bir protesto. İkinci sarı kart hakikat.

Deniz Çoban: Her biçimde sarı kart. Hakemin bu maçta verdiği seçkin hakikat kararlardan biri.

Lale Orta: Her şartta sarı kart. Yanlışsız karar.

Dakika 73: Szalai’nin sarı kartı

Deniz Çoban:
Umut vaat eden bir atak yok. Neyin sarı kartı bu?

Bülent Yıldırım. Futbol bu biçimde oynanır. Faul bile yok, sarı kartı anlayamadım.

Lale Orta: Ben de faul olmadığını düşünüyorum.

Dakika 82: Serdar Dursun, Jevtovic’e müdahalesi

Bülent Yıldırım:
Darbe ve temas var. Yakalanması durumunda faul ve sarı kart gerekir.

Deniz Çoban: Serdar bu hareketi bilerek yapıyor. Karışıklık ortasında hakemin bu hareketi görmemesini anlayabilirim. Görse sarı kart.

Lale Orta: Ben de sarı kart olması gerektiğini düşünüyorum.

Dakika 89: Serdar Dursun’un sarı kartı

Deniz Çoban:
Röveşataya kalkma özgürlüğünüz var lakin rakibin başı oradayken bunu yaparsanız karşılığı olur. Zalimce, yaralayıcı olsa kırmızı olurdu fakat bu sarı kart.

Bülent Yıldırım: Deniz kriterleri söylemiş oldu. Sarı kart yanlışsız karar.

Lale Orta: Doğru gösterdiği nadir kartlardan.