Fatih Terim geleceği hakkında sonucu verdi! İtalya basınına konuştu…

semaver

Global Mod
Global Mod
2022’nin Ocak ayında Galatasaray ‘la yollarını ayıran Fatih Terim’in geleceği bir çok merak ediliyor. 69 yaşındaki teknik yönetici mesleğiyle ilgili bu vakte kadar daima sessiz kalmıştı. Deneyimli hoca, İtalya’nın ünlü gazetecilerinden Gianluca Di Marzio’ya bir röportaj verdi.

Terim bu söyleşide geleceğiyle alakalı flaş açıklamalarda bulundu. Daha evvel mesleğinde İtalya’da Fiorentina ve Milan’ı çalıştıran başarılı teknik işveren ayrıyeten Çizme futboluyla ilgili de kıymetli tabirler kullandı.

‘Messi, Messi, Messi!’

Öncelikle taze olan mevzuyu konuşan Marzio ve Terim ikilisi; 2022 Dünya Kupası’nı kıymetlendirdi. Lionel Messi’li Arjantin’in kupayı kazanmasına sevindiğini lisana getiren tecrübeli çalıştırıcı, “3 ay evvel bir röportaj daha verdim. Messi, Ronaldo, Maradona ve Pele’yi kıyaslamamı istediler. Onlara ‘Messi, Messi, Messi’ dedim. Maradona mükemmel bir oyuncuydu. Ronaldo fazlaca kuvvetli fakat ben Messi’yi sahiden seviyor ve beğeniyorum. İstediği her şeyi alanda yapabilecek seviyede bir yıldız” dedi.

‘Montella daha güzel olacak’

Türkiye’deki İtalyan teknik yöneticiler; Andrea Pirlo, Francesco Farioli ve Vincenzo Montella’yı da değerlendirmesi istenen Fatih Terim, “Pirlo ve Farioli’yi seviyorum ancak üçü içinde Montella daha düzgün durumda. Eminim daha da güzel olacak” yorumunu yaptı.

‘Fiorentina ve Milan’da çalıştım ancak Napoli’yi destekliyorum’

Serie A değerlendirmesi sorulan başarılı hoca, “Spalletti için memnunum, o şahane bir isim. hem de arkadaşım. Ona hürmetim ve sevgim var. Spaletti’yle Napoli bu yıl epey kuvvetli gidiyor, umarım sonuna kadar gelir ve kazanırlar. Scudetto uğraşında Napoli’yi destekliyorum. Floransa benim ikinci meskenim, Milan’da çalıştım lakin Napoli’yi destekliyorum” açıklamasında bulundu.

‘İstanbul’daki finalde..’

Terim İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali hakkında ise, “Üç İtalyan ekibi Şampiyonlar Ligi için yarışıyor, kimilerinin İstanbul’da final oynaması mümkün. Napoli için de umutluyum” tabirlerini kullandı.

‘Geri dönmeye hazırım’

Fatih hoca son olarak geleceği hakkında sorulan soruya da şu karşılığı verdi: “Bilmiyorum. Yalnızca İtalya’ya değil, yeterli bir teklif ve hoş bir projeyle her yere geri dönmeye hazırım. Projesiz ekiplerle ilgilenmiyorum.”