TÜBİTAK SAGE tarafınca geliştirme çalışmaları süren Gökdoğan füzesinin testleri sürüyor. Savunma Sanayii Lideri İsmail Demir, Gökdoğan’ın radar arayıcı başlıklı test atışının imgelerini paylaştı.
Yerli ve ulusal imkanlarla geliştirilen birinci görüş ötesi hava-hava füzesi Gökdoğan, son testinde F-16 savaş uçağından atıldı ve testi muvaffakiyetle tamamladı.
Pentagon balonlara yatırım yapıyor
1 gün evvel eklendi
TÜBİTAK SAGE ayrıyeten görüş içi hava-hava füzesi Bozdoğan’ı geliştiriyor. Gökdoğan, Bozdoğan’a göre daha uzun menziliyle ve radar arayıcı başlık teknolojisiyle öne çıkıyor. Hali hazırda Türk Hava Kuvvetleri tarafınca kullanılan AIM-120 AMRAAM füzesinin yerini alacak.
Bu yıl ortasında Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilecek
SSB Lideri İsmail Demir, Gökdoğan’ın atış testiyle ilgili paylaşımında şunları kaydetti:
“Gökdoğan görülmeyeni de vuracak! Göktuğ projemiz kapsamında testleri süren ulusal hava-hava füzelerimizden Gökdoğan Görüş Ötesi Füzemiz, radar arayıcı başlıkla atışını gerçekleştirdi ve kıymetli bir etap daha tamamlandı. Gökdoğan ve Bozdoğan füzelerimizi bu yıl Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edeceğiz. Milletimize verdiğimiz bu bayram armağanı için emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”
Gökdoğan Görüş Ötesi Hava Hava Füzesi özellikleri
At-unut özellikli akıllı güdüm
Gelişmiş karşı karşı önlem ve karıştırma kaynağına güdüm
Veribağı ile gaye bilgisi güncelleme yeteneği
Her açıdan atış ve birden çok gayeye kilitlenebilme yeteneği
Atıldıktan daha sonra kilitlenebilme
Yüksek Güvenilirlik ve Güvenlik düzeyine sahip tam Elektronik Roket Motoru Emniyetli Kurma ve Ateşleme Sistemi
Yüksek güvenlik ve güvenilirlik sağlayan kesintisiz tapa
LAU-129 lançeri ile kullanılabilirlik
Yerli ve ulusal imkanlarla geliştirilen birinci görüş ötesi hava-hava füzesi Gökdoğan, son testinde F-16 savaş uçağından atıldı ve testi muvaffakiyetle tamamladı.
Pentagon balonlara yatırım yapıyor
1 gün evvel eklendi
TÜBİTAK SAGE ayrıyeten görüş içi hava-hava füzesi Bozdoğan’ı geliştiriyor. Gökdoğan, Bozdoğan’a göre daha uzun menziliyle ve radar arayıcı başlık teknolojisiyle öne çıkıyor. Hali hazırda Türk Hava Kuvvetleri tarafınca kullanılan AIM-120 AMRAAM füzesinin yerini alacak.
Bu yıl ortasında Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilecek
SSB Lideri İsmail Demir, Gökdoğan’ın atış testiyle ilgili paylaşımında şunları kaydetti:
“Gökdoğan görülmeyeni de vuracak! Göktuğ projemiz kapsamında testleri süren ulusal hava-hava füzelerimizden Gökdoğan Görüş Ötesi Füzemiz, radar arayıcı başlıkla atışını gerçekleştirdi ve kıymetli bir etap daha tamamlandı. Gökdoğan ve Bozdoğan füzelerimizi bu yıl Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edeceğiz. Milletimize verdiğimiz bu bayram armağanı için emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”
Gökdoğan Görüş Ötesi Hava Hava Füzesi özellikleri
- Güdüm:
At-unut özellikli akıllı güdüm
Gelişmiş karşı karşı önlem ve karıştırma kaynağına güdüm
Veribağı ile gaye bilgisi güncelleme yeteneği
Her açıdan atış ve birden çok gayeye kilitlenebilme yeteneği
Atıldıktan daha sonra kilitlenebilme
- İtki&Kontrol:
Yüksek Güvenilirlik ve Güvenlik düzeyine sahip tam Elektronik Roket Motoru Emniyetli Kurma ve Ateşleme Sistemi
- Harp Başlığı:
Yüksek güvenlik ve güvenilirlik sağlayan kesintisiz tapa
- Uyumluluk:
LAU-129 lançeri ile kullanılabilirlik