Eskişehir Valiliği Anadolu Fest’i Engelledi!

semaver

Global Mod
Global Mod
Eskişehir Valiliği, ‘Kamu sistemi ve huzur ortamı sağlamak’ argümanıyla kentte düzenlenmesi planlan konser ve etkinliklere mahzur oldu. Yasağın, 10-24 tarihlerini kapsaması niçiniyle bir epey ünlü sanatkarın sahne alacağı Anadolu Fest de etkilendi.

Yasağın öne sürülen sebebi, Eskişehir’deki ‘huzur ortamı ile kamu sistemi ve kamu güvenliğinin sağlanması, kabahat işlenmesinin önlenmesi, diğerlerinin hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi’ olarak belirtildi.19 Mayıs şovları yasağın kapsamı haricinde bırakıldı.

Yasak, 12-15 Mayıs tarihleri içinde yapılması planlanan ve Teoman, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Levent Yüksel, Emre Aydın, Pentagram, Yeni Türkü üzere isimlerin sahne alacağı Anadolu Fest’i de etkiledi.

Festival tertibi yaptıkları yazılı bir açıklama ile Valiliği sonucu bir daha gözden geçirmeye davet etti.

‘Her şeydilk evvel şenliğin yapılabilmesi için gece gündüz çalışan takım arkadaşlarımız, aylarca prova yapan müzisyenler ve pandemi daha sonrası binlerce üniversite öğrencisinin aylardır heyecanla beklediği bununla birlikte kentin iktisadına de büyük katkı sağlayan şenliğimizin başlamasına saatler kala yasaklanması büyük ıstırap yaratmıştır.’

Hayko Cepkin yasağa Twitter’dan reaksiyon gösterdi…

Haluk Levent ise saatler evvel yetkililer ile görüşeceğini duyurdu ama akabinde rastgele bir açıklama yapmadı.

‘Ben de bu şenlikte konser verecektim Perşembe günü. Az evvel haber aldım müsaade verilmediğini. Artık çabucak yetkililerle görüşeceğim. Keşke bu biçimde bir durum için yetkililerle görüşmek zorunda kalmasak…’

Redd kümesinin solisti Doğan Duru da yasağa sert reaksiyon gösterdi.