Eren Elmalı amaçlarını deklare etti

semaver

Global Mod
Global Mod
Trabzonspor ‘un dönem başında Kasımpaşa’dan transfer ettiği Eren Elmalı, bordo-mavili kulübün mecmuasına konuştu. Her futbolcu üzere Avrupa’da oynama maksadı olduğunu belirten Eren, “Tabii ki benim de her futbolcu üzere Avrupa’da oynama hedeflerim var. Lakin kısa vadede şu an amacım ben Trabzonspor’da şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bunun için çalışıyoruz grupça ben de bunun için elimden gelenin en güzelini yapmaya çalışıyorum. Benim şu an tek amacım Trabzonspor’la şampiyonluk yaşamak” dedi.

“Bir maç evvelki Eren’den daha uygun nasıl olabilirim diye çalışıyorum”

Bordo-mavili gruba geldiği birinci dönemde kıymetli bir performans koymasıyla ilgili olarak ise Eren Elmalı, “Futbol grup oyunu. Kadro ne kadar düzgünse ben de ister istemez o kadar yeterli gözüküyorum. Zira grup âlâ oynayınca sen de gruba katkı vermek için düzgün oynamış oluyorsun. Uygun performans sergilemek istiyorsun. Kendi performansıma gelirsek doğal ki öz tenkide açık bir beşerim. Çok öz tenkit yaparım kendime. Tenkide de açığım. Her maçtan evvel ve her maçtan daha sonra eksiklerimi yahut neyi daha yeterli yapabilirim diye çalışıyorum. İşte tahlil takımımla menajerimle konuşuyorum yahut dışarda futbol aklına güvendiğim bir beşerle da konuşabiliyorum. Bunları uygulayınca aslına bakarsan saha haricinde yahut saha ortasında otomatik olarak performansımı etkiliyor. Bir maç evvelki Eren’den daha uygun nasıl olabilirim diye her gün bunu yinelıyorum ve her gün çalışıyorum” tabirlerini kullandı.

“Milli formayı giymek gurur verici”

Eren Elmalı, ulusal formayı giymenin gurur verici olduğunu belirterek, “Çok farklı bir his zira tüm Türkiye’yi temsil ediyorsun. Kadrosunu temsil ediyorsun. Her futbolcunun tahminen de en büyük hayallerinden birisidir kendi ülkesinin ulusal grup formasını giymek. Benim de en büyük hayallerim- den biriydi. Nitekim hayli gurur verici bir andı benim için birinci öğrendiğimde hatta epeyce sevinmiştim. Sevdiklerimi aramıştım, paylaşmıştım bu duyguyu. Bana nasip oldu. Çok hoş bir his her insanın yaşaması gereken bir his. İnşallah isteyen ve çalışan herkese nasip olur” halinde konuştu.

“Theo Hernandez’e kendime yakın görüyorum”

Oyun stilini Milan forması giyen Theo Hernandez’e benzettiğini lisana getiren Eren, şöyleki devam etti:

“Ben çok maç izlerim. bu biçimde fazlaca az insanın izlediği ligleri de izliyorum diyebilirim. Hiç maç ayırt etmem. Kendime yakın gördüğüm oyuncu Theo Hernandez diyebilirim, Milan’ın sol beki. Kendisini epeyce beğeniyorum. O da genç aslına bakarsan, 1997 doğumlu. Oyun tarzımı de ona benzetiyorum. Birçok kişi de aslına bakarsanız beni ona benzetiyor. Sık sık onun maçlarını izlemeye çalışıyorum. İzliyorum da. Bana yakın gördüğüm oyuncu Theo Hernandez.”

Eren Elmalı, Avrupa’da oynamak istediği ligleri ise Bundesliga ve Premier Lig olarak deklare etti.

İHA