AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının akabinde açıklama yapıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı daha sonrası açıklamalarda bulunuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı daha sonrası açıklamalarda bulunuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:
Rabbimden tüm insanlığı bu mübarek günlerin hürmetine rahmetiyle kuşatmasını diliyorum.
Dünyanın dört bir yanındaki haksızlıkların son bulmasını temenni ediyorum.
Salgın sürecinde aslında büyük ülkelerin bile ne kadar kırılgan bir iktisada sahip olduğunu görmüş olduk.
Global üretim ve tedarik zincirlerinde yaşanan bozulmalar, ülkemizi dünyanın alternatif merkezlerinden biri haline getirmiştir.
Yeni iktisat programımızı sabır ve dirayetle uyguladık.
Vatandaşımızı korumamıza karşın fiyat artışlarının can yakıcı seviyede olduğunun farkındayız.
Kurun istikrarını sağlasak da fiyatlar üstündeki artışlar kalıcı olmuştur.
Kurdaki değişimleri mazeret eden kimi açgözlüler haksız yarar peşine düşmüştür.
Milletimizin temel gereksinim hususlarının meblağlarını yükseltenlere en küçük bir acıma duymayacağımızı buradan ilan ediyorum.
Yaklaşık 1 buçuk milyar lira fiyatındaki yaşlı ve emekli maaşlarını öne çekeceğimizi belirtiyorum. Ayrıyeten 15 milyar liralık ek dayanak çalışmalarının da sonuna gelinmiştir.
Bizim için artık yalnızca ve yalnızca büyük ve kuvvetli Türkiye var.
Bizim için artık yalnızca ülkemizi bu gayeye ulaştıracak yeni yatırım atılımları var.
Geçtiğimiz 20 yılda hayata geçirdiğimiz onca yapıtı ülkemize kazandırdık.
Ülkemizi içeride ve dışarıda birçok badirelerden, sinsi tezgahlardan kurtarmak için attık.
Milletimizin akıl, vicdan, feraset sahibi her ferdi ülkemizin nereden nereye geleceğini hayli uygun biliyor.
Sabredersek, sağlam durursak bu yolun sonu Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyet diye tabir ettiği düzeye çıkıyor.
Yaşadığımız kahırlar dünyanın ortasından geçtiği tarihi değişim sürecinin sancılarıdır.
Artık bu kısır döngüyü kırmak da kararlıyız.
her insanın 2023 için kendine nazaran bir hesabı var fakat unutulmamalıdır ki kıymetli olan milletin hesabıdır.