Spor Toto Muhteşem Lig ‘in 9’uncu haftasında Medipol Başakşehir, alanında Demir Küme Sivasspor ‘a 2-0 mağlup olarak bu dönem resmi maçlardaki birinci yenilgisini aldı. Çabanın akabinde düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Yöneticisi Emre Belözoğlu açıklamalarda bulundu. Oyun olarak dönem başına bakılırsa iki haftadır geriye gittiklerini ve hantal bir imaj sergilediklerini belirten Belözoğlu, “Kazanmak istediğimiz, bu istikamette planladığımız bir maçtı. Ancak son iki haftadır oyun olarak dönem başına göre geride kaldığımızı söylemiştim. Kazansak da bu biçimdeydi. Bugün bize hem uzaklık ve alan veren bir kadroya karşı rahat konum üretebilirdik. Son iki hafta olduğu üzere hantal oynadık. Oyunu hızlandıramadık. Yakaladığımız durumlar vardı. Rakip fazla gelmeyi tercih etmedi. Geldikleri durumları değerlendirdiler. Tebrik ediyorum, birinci galibiyetlerini aldılar. Kazanmayı alışkanlık haline getiren, kazanmaktan keyif alan oyuncularla devam etmeye çaba edeceğiz, kaybetmeyi doğal bakılırsan oyuncularla değil. Burada bizim de yanlışlarımız var, tercihlerimizde yanılgılar yaptık. Yolumuza devam edebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
“NE YAZIK Kİ kimi vakit DUYGUSAL OYNAMAYA ÇALIŞAN OYUNCULAR OLUYOR”
Kapalı savunmalara karşı yaşadıklarını dertleri çözmek ismine çalışmalar yürüttüklerini belirten Belözoğlu, “Bunun üzerine çalışıyoruz. Gösterdiğimiz opsiyonlar da var. Buna sadık kaldığımızda konumlar üretiyoruz. Ne yazık ki kimi vakit duygusal oynamaya çalışan oyuncular oluyor, bunu doğal karşılamak lazım. Gösterdiğimiz oyun formasyonuna sadık kalsa herkes hayli rahat durum üretebilecek ortamları yakaladık. kimi vakit oyuncular hisleri ile oynamak istiyor. Uzun vakittir kazanan bir grup olduğu için kimi vakit onları motive etmekte zorlandığımız anlar oldu. İki haftadır bu badireyi yaşıyoruz. Kazanmayı istemek pahalıdır. kimi vakit konum manasında geride kalsanız da istemek değerlidir. Oyunun muhakkak anlarında bunu istedik ancak bütününde istediğimizi düşünmüyorum” sözlerini kullandı.
İSTANBUL, (DHA)
“NE YAZIK Kİ kimi vakit DUYGUSAL OYNAMAYA ÇALIŞAN OYUNCULAR OLUYOR”
Kapalı savunmalara karşı yaşadıklarını dertleri çözmek ismine çalışmalar yürüttüklerini belirten Belözoğlu, “Bunun üzerine çalışıyoruz. Gösterdiğimiz opsiyonlar da var. Buna sadık kaldığımızda konumlar üretiyoruz. Ne yazık ki kimi vakit duygusal oynamaya çalışan oyuncular oluyor, bunu doğal karşılamak lazım. Gösterdiğimiz oyun formasyonuna sadık kalsa herkes hayli rahat durum üretebilecek ortamları yakaladık. kimi vakit oyuncular hisleri ile oynamak istiyor. Uzun vakittir kazanan bir grup olduğu için kimi vakit onları motive etmekte zorlandığımız anlar oldu. İki haftadır bu badireyi yaşıyoruz. Kazanmayı istemek pahalıdır. kimi vakit konum manasında geride kalsanız da istemek değerlidir. Oyunun muhakkak anlarında bunu istedik ancak bütününde istediğimizi düşünmüyorum” sözlerini kullandı.
İSTANBUL, (DHA)