Elektronikler için mutlak kuantum sürat hududu hesaplandı

kunteper

Global Mod
Global Mod
Optoelektronikler, şimdiye kadar bilinen en süratli aygıtlar ve şimdiye kadar suratlarının bir üst limiti belirlenmemişti lakin kuantum fiziğinin ölçüleri dahilinde süratli olabilecekleri biliniyordu. Artık bir küme araştırmacı, optoelektroniklerin ne kadar süratli olabileceğinin üst sonunu belirlediklerini duyurdular.

Elektroniğin zirve suratı

Viyana Teknik Üniversitesi
, Graz Teknoloji Üniversitesi ve Max Planck Kuantum Optik Enstitüsü araştırmacılarından oluşan bir takım, fizik maddelerinin hudutları içerisinde optoelektroniklerin ulaşabileceği son suratı hesapladı.

Yarı iletken gereçler ve lazerler kullanılarak gerçekleştirilen deneylerde grup, malzemeyi ultra kısa bir lazer darbesi ile vurarak elektronları daha yüksek bir güç durumuna kaydırarak ve serbestçe hareket etmelerini sağladı. daha sonrasında biraz daha uzun bir ikinci lazer darbesiyle muhakkak bir tarafta hareket sağlanarak elektrik akımı oluşturuldu.

Geliştirilen bu tekniği karmaşık bilgisayar simülasyonlarıyla kullanan grup, optoelektronik sistemlerin ulaşabileceği üst sürat sonun bir Petahertz olması gerektiği kararına vardı.

Erken cihanın en büyük ve en detaylı simülasyonu oluşturuldu

2 gün evvel eklendi

Araştırma takımından Joachim Burgdörfer, denetimli optoelektronik süreçler için yaklaşık bir Petahertz’in bir üst hudut olduğunu belirtmekle birlikte bu suratlara sahip optoelektroniklerin üretilmesinde öbür teknolojik pürüzlerin ortaya çıkacağını söylüyor.

• Anasayfa
  • Tanınan Bilim
  • Zamazingo Haberleri
  • Elektronikler için mutlak kuantum sürat hududu hesaplandı