Diyanette Özel Kalem Tartışması: ‘Tesadüf, Seher Hanımla Alakası Yok’

semaver

Global Mod
Global Mod
Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş’ın eşi olan Seher Erbaş’a özel kalem tahsis edildiği argüman edildi. Tezlerin odağından Diyanet çalışanı ise kendini ‘tamamen tesadüf’ savundu.

‘Hanımefendi’ diye hitap ediliyor

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre;
Lider Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’a, Diyanet ortasında “hanımefendi” formunda hitap edildiğini, vilayet ve ilçe müftülüklerini ziyaret ettiğini, çalışmalar hakkında “bilgi aldığını” ortaya çıktı.

Haziran ayında ise Erbaş’ın ziyaretlerinde çantasını müdafaa polisine taşıttığı ortaya çıkmıştı. Yansıların akabinde ise geri adım atıldı.

Seher Erbaş, bu defa de özel kalem tahsisi teziyle gündeme geldi. Aydın Kuşadası Müftülüğü bünyesindeki Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda vaize olarak nazaranv yapan Rukiye Öztunç’un, 2021 sonunda başkanlığa geçtiği ve Seher Erbaş’ın özel kalemi olarak gorevlendirildiği öne sürüldü.

‘Tamamen tesadüf’ savunması

Cumhuriyet’in ulaştığı Öztunç argümanları reddetti. Seher Erbaş’ın “özel kalemi olmadığını” söyleyen Öztunç, “bu biçimde bir şey yok. Ben vaizim. Vaizlik yapıyorum ve özel kalem personeliyim” dedi. Öztunç, Seher Erbaş’ın yurtdışı ziyaretlerinde yer almasına ait “Seminer için yurtharicindeydım vaiz olarak. O niçinle yurtharicindeydım. Tesadüf. Seher Hanım’la alakası yok” karşılığını verirken yurt içi ziyaretlerine ise değinmedi. Öztunç ise birtakım yurtdışı ziyaretlerinde çektiği fotoğrafları da paylaştığı toplumsal medya hesaplarını, telefon görüşmesinin akabinde gizledi.