Diyanet Harcamalarının Ardı Kesilmiyor: Milyonluk ‘Dönüşüm’ Talepleri

semaver

Global Mod
Global Mod
Diyanet’in Ankara’daki Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi binasının dönüşümü için 3.5 milyon TL ödeyeceği ortaya çıktı. Diyanet, geçtiğimiz yıl da hizmet binalarının üretimi için 86 milyon TL harcamıştı…

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine nazaran
Diyanet İşleri Başkanlığı, 16 milyar TL’ye ulaşan bütçesinden yaptığı harcamalara bir yenisini daha ekledi. Çabucak her yıl on milyonlarca liralık inşaat harcanmasında bulunan yönetim, merkez yerleşkesinde bulunan Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nin tadilatı için ihale gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı İdare Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce 12 Nisan’da gerçekleştirilen ihale kapsamında eğitim merkezinin dört katının idari ofislere dönüştürüleceği öğrenildi. Merkezin birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü katında yapılacak dönüşüm çalışması için gerçekleştirilen ihalenin mukavelesi 9 Mayıs’ta imzalandı. Edinilen bilgiye göre, ihaleye verilen en yüksek teklif 6 milyon 188 bin TL, en düşük teklif ise 3 milyon 520 bin TL oldu. Diyanet, ihaleye verilen en düşük teklifin sahibi Abir Güç Mühendislik isimli şirketle mukavele imzaladı.

Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nin dört katını idari ofislere dönüştürmek isteyen Diyanet’in, yüklenici firmadan özel imalat talepleri olduğu açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilgili ünitelerince hazırlanan ve mimari işlerin bilgilerinı içeren teknik şartnamede sıralanan özel talepler dikkati çekti. Yönetimin ithal duvar kâğıdını da içeren kimi özel talepleri belgede, “Laminat kaplamalı gömme dolap, Ac4 sınıf 32 laminat yer kaplaması ve döşeme, beyaz çam keresteden ahşap kapı” biçiminde sıralandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2021 yılında hizmet binalarının üretimi için toplam 86 milyon 393 bin TL ödenek gönderdi. Ödeneği 73,5 milyon TL’si büyük tamirat ve ikmal inşaatları için kullanılırken 4 milyon TL Kuran kursları ve eğitim merkezlerinin inşası için 6 milyon TL idari binaların tamiratı için 2,8 milyon TL de mescitlerde toplumsal yer düzenlemeleri için kullanıldı.