Deniz Çoban’dan sert yorumlar:

semaver

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş -Adana Demirspor maçı

9. dakikada Welinton’un, Rodrigues’in eline basması: Kazara bir basma, bir ihlal yok.

13. dakikada Ndiaye’nin, Weghorst’a faulü: Tartışılacak bir şey yok, fazlaca net faul ve sarı kart hakikat.

27’de Adana Demirspor’un penaltı beklediği konum: Penaltıdan kelam edilemez, devam sonucu gerçek.

37’de Welinton’un, Onyekuru’ya müdahalesi: Ndiaye’nin, Weghorst’a yaptığındaki ne kadar sarı kartsa bu da o kadar sarı kart. 24 dakika ortayla iki farklı karar. Faul ve sarı kart çıkmalıydı.

45’te Josef’in, Ndiaye’ye faulü: Oyuncu sonuçlarını düşünerek hareket etmeli. Denetimsiz davranıyor, dikkatsiz hareket ediyor. Ayağını topa savurmuş olsa da rakibe vuruyor, net bir sarı kart. Hakikat karar.

51’de Emre Akbaba penaltı bekliyor: Emre Akbaba penaltı almak için eli kullanıyor. Devam sonucu yanlışsız.

Josef’in, Belhanda’ya faulü: Benim açımdan bu net bir ikinci sarı kart. Josef geriden Belhanda’nın ayağını sıkıştırıyor, ikinci sarıdan kırmızı kartla Josef atılmalıydı. Yeri de hayli uygun aslında. Değerlendirmesi gerekirdi.

Rosier’in, Akintola’ya faulü: Gecikmiş bir müdahale var. Oyuncu topu ortaladıktan daha sonra tekrar o topa sahip olup tekrar bir atılım talihi olmadan bununla karşılıyor. Adana Demirsporlu oyuncunun da penaltı beklentisi yok. Bu bize referans olmaz ancak görüşümü kuvvetlendirir. Devam sonucu gerçek gözüküyor.

90+4’te Atiba’nın topa elle müdahalesi var mı?: Penaltı olmadığını fikrindeyim. Top eline temas ediyor fakat kendi vurduğu top. Oyuncunun kendi oynadığı top eline gelirse penaltı sonucu olmaz. Durumu doğal olmasa bile…

sivasspor” target=”_self” style=”text-decoration: underline;font-weight: bold;”> Sivasspor -galatasaray” target=”_self” style=”text-decoration: underline;font-weight: bold;”> Galatasaray maçı

23. dakikada Goutas’ın, Nelsson’a müdahalesi var mı, penaltı gerekir mi?: Sivaslı oyuncunun gayesinde rakip var, topla ilgilenmiyor. Tutmanın ötesinde koşu yoluna yanlışsız da vücudunu koyuyor. Oyuncu hayli büyük avantaj kaybetmiyor konum açısından ama penaltı sonucu çıksaydı daha yanlışsız olurdu. Kriterim de şu Sivaslı oyuncunun amacında top yok, yalnızca ‘Rakibi nasıl durdururum’ fikri var.

Mertens’in, Keita’ya müdahalesi var mı?: Bu kazayla basma değil, şuurlu biçimde ayağı arayıp, buluyor ve basıyor. Sarı kart olmalıydı.

44. dakikada Boey’a gösterilen sarı kart gerçek mu?: Top baş düzeyinde, oyuncu da topa baş sokuyor. Topla oynamayı başarsa da Galatasaraylı oyuncu kramponuyla rakibe darbesi var ve bu darbe yaralayıcı bir darbe. Hakem burada ‘Benim açımdan yaralayıcı değil, oyuncunun geldiğini görmüyor’ derse sarı karta itiraz etmem lakin benim imajlardan gördüğüm Boey’un, rakibinin geldiğini görüyor. Kırmızı kart daha hakikat olurdu. Bu dakikadan başlayarak alanda 22, tribünlerde binlerce kişi hakemin otoritesini kaybediyor. FIFA olan bir hakem en azından 5-6 maç art geriye ‘Ne maç yönetti’ dedirtmesi lazım. Ben Erkan Özdamar’ın kritik durum yaşanıp da hakikat kararlarla tamamladığı maçı hatırlamıyorum diyerek hayli üzmeyeyim lakin fazlaca az hatırlıyorum. Erkan Özdamar FIFA oldu, 18.2 koşması lazım lakin Erkan Özdamar 17.4 koştu, geçer kabul ettiler. bu biçimde olur mu? Olmaz!

Oliveira’nın, Yatabare’ye yaptığı faulda sarı kart gerekir mi?: Erkan Özdamar temel hakem prensibini atlıyor. Konumda havadaki topa bakıyor, aşağıdaki ihlale bakman lazım. Yanılgıyı görmüyor, net bir kart gerekir.

Oliveira’nın sarı kart gördüğü konum: Savunma oyuncusu savunmanın göbeğinde sakatlanmış yerde yatıyor. Erkan Özdamar ‘Ben bu oyunu oynatacağım’ diyor. Oyunun denetimini kaybeder grup, ofsayt çizgisi bozulur. Hakem de buna fırsat veriyor. Konumun devamında Oliveira oyun dursun diye faul yapıyor, kısa bir gerginlik çıkıyor. Teknik olarak faul mü faul lakin maç idaresi manasında bunu Avrupa’da yapsanız, rozetli biri sizi izliyorsa ‘tekrar buna maç vermeyin’ der.

Sivasspor’un iptal edilen golü: Gol ofsayttan dolayı iptal edildi. Muhabirlerimizden gelen cevap bu. Evvel anlayamadık niye iptal edildi diye. Robin Yalçın’ın sağ ayağının iz düşümü olarak Nelsson’un omzundan daha ilerde olduğu söyleniyor. Lakin hiç kıymeti yok. Muslera burada en berbat hizada. VAR bize bunu ispatlayabiliyor mu? Robin Yalçın’ın ayağının önde olduğunu VAR ispatlayamaz. Burada skandal bir kusur var. O kusur VAR’a ilişkin. Devre içinde 3 yardımcı hakemimiz hakemliği bıraktı, gözlemciliğe geçti. Alparslan Dedeş, Erdinç Sezertam ve İsmail Şencan. Bu üç hakemimiz hakemliği bırakmamış olsaydı ve biri bugün VAR’da olsaydı bu karar çıkmazdı. İnsan kaynağımızı bu kadar kolay harcamamalıyız. Bir tane hakeme bu VAR odasına girmesi için para ödeyemiyor muyuz?

Mertens’in sarı kartı hakikat mu?: İtirazında şiddet yok. Fakat tahminen kelamlı bir yanlışı vardır. Onu bilemiyoruz. Hakem bunu vücut lisanıyla bizlere de anlatmalıydı.

Erdoğan’ın birinci sarı kartı: Klasik bir sarı kart.

Erdoğana gösterilen ikinci sarı kart: Önü açık biçimde ceza alanına giriyor oyuncu. Umut vaadeden bir atağı kesiyor. Sarı kart gerçek bu biçimdece kırmızı da yanlışsız.

Goutas’ın penaltı beklentisindeki ofsayt sonucu: Pas atıldığında kanattaki oyuncu ofsayt. Hamle aksiyonu, atak bütünlüğü devam ediyor. Sivasspor’un atak başlangıç fazında bir ofsayt var. daha sonrasında bir penaltı var. Nelsson’un yaptığı penaltı. Fakat 4 dakika VAR’da bekledi. Hakem kararı bilinen bir inceleme yapmak yerine kaptanları çağırıp, burada penaltı beklentiniz var fakat öncesinde de ofsayt var. VAR’a giderek vakit kaybetmek istemiyoruz” dese daha hakikat olurdu.