Dele Alli’nin konumu kırmızı kart mı?

semaver

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş ‘ın Ümraniyespor’a karşı kazandığı maçta Dele Alli’nin durumu fazlaca tartışıldı. Maçın hakemi Volkan Bayarslan Geraldo’nun Dele Alli’nin ayağına bastığı konumda sarı-kart gösterdi. Çok konuşulan bu konumla ilgili en net açıklama Fanatik müellifi Deniz Çoban’dan geldi. Ünlü hakem yorumcusu iki gün evvel Karagümrük – GAlatasaray maçında Torreira’ya yapılan hareketle Dele Alli’ye yapılan hareketi karşılaştırdı.

BEŞİKTAŞ BU DÖNEM BİRİNCİ SEFER 5 GOLLE KAZANDI

Süper Lig’in 12’nci haftasında Beşiktaş alanında Ümraniyespor’u 5-2 mağlup etti. Siyah-beyazlı takım, yeni teknik yöneticisi Şenol Güneş idaresindeki birinci maçını kazanırken, bu dönem en epey gol attığı maçı oynadı. Daha evvel Harika Lig’de Fatih Karagümrük’ü 4-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, Ümraniyespor ağlarına 5 gol atma başarısı gösterdi.

GÜNEŞ 200. MAÇINA GALİBİYETLE BAŞLADI

Beşiktaş’taki ikinci periyoduna Ümraniyespor maçıyla başlayan Şenol Güneş, siyah-beyazlı kadroyla 200. maçına çıktı. Güneş, Ümraniyespor karşısında alınan galibiyetle Beşiktaş’taki 118. galibiyetine ulaştı.

WEGHORST 6. GOLÜNÜ ATTI

Spor Toto Üstün Lig’in 12. haftasında Şenol Güneş idaresinde Ümraniyespor’u konuk eden Beşiktaş müsabakadan 5-2 galip ayrılırken Hollandalı golcü Wout Weghorst 33 ve 78. dakikalarda attığı gollerle galibiyette büyük hisse sahibi oldu. 33. dakikada Cenk Tosun’un savunmanın ardına attığı pasta sağ çaprazdan ceza alanına girer girmez şutunu çeken ve topu filelere gönderen golcü oyuncu, 78. dakikada ise Gedson’un pasında bu sez soldan ceza alanına girdi ve kaleciyi çalımlayıp çaprazdan meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Bu dönem gol sayısını 6’ya yükselten Weghorst, 4 de asist yaparak 10 gole direkt tesir etti.

Fanatik Muharriri Deniz Çoban beINSPORTS ekranlarında yayınlanan Trio programında Geraldo’nun Dele Alli’ye yaptığı hareketi yorumladı.

DELE ALLI’NIN KONUMU KIRMIZI MI?

Bana bakılırsa yaralayıcı ve zalimce. Kramponun vidalarıyla rakibini sakatlayıcı biçimde, beklenen güç transferini de yapınca, rakibine faul yaptı. Bunun alanda hakemin görüp kırmızı kartla değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

“ÖDÜL CEZA UYGULAMASI BAŞLADI”

2 gün evvel Karagümrük – Galatasaray maçında Adnan’ın gördüğü kırmızı kartı konuştuk. O durumu koşurken ben 4-5 tane penaltı konumu saymıştım. MHK sene başından beri az müdahaleyle VAR çıtamızı fazlaca uygun bir yere koyduk diyordu. MHK bununla daima övünüyor. Ancak Karagümrük maçında Adnan’ın konumuna VAR müdahalesi yapıldı. MHK müdahaleden mutluymuş, durum doğruymuş. MHK son 3-4 hafta ödül-ceza uygulaması kullanmaya başladı.

“HAKEMLERİN BAŞI KARIŞIR”

Emre Malok Ümraniye ve Hakan Ceylan Konyaspor maçında vermedikleri penaltılar yüzünden 2 hafta bekledi. Özgür Yankaya yanlış çizdiği yenaltı çizgisi niçiniyle bekledi. Serkan Tokat’a maç verilince ne anladık? Demekki Karagümrük – Galatasaray maçındaki VAR müdahalesi doğruymuş. Sene başındaki uygulamaların tersine. bu biçimde şayet Adnan’ın Karagümrük – Galatasaray maçındaki müdahalesi doğruysa, Beşiktaş – Ümraniyespor maçında da VAR müdahalesi gerekir. Ayna hafta iki benzeri konum farklı VAR müdahalesi olursa bizim üzere hakemlerin de başı karışır ve standart sapar. Ben hakem olsam bana bakılırsa bu bir kırmızı kart.

“VAR HAKİKAT KARARI ARAMAZ”

VAR hakikat sonucu aramaz. En hakikat sonucu aramaz. VAR skandal kusurun peşinden koşar. örneğin Kayserispor maçında kalecinin durumu. Skandal kusur odur. Dele Alli’nin durumuna biri çıkar dizi gerilmemiş, güç transferi olmamış basma kâfi değil derse bu hudutta bir harekettir. Burada bir skandal kusur yoktur. Çok önemli bir sunum yaptı TFF. Herkesi topladı. Murat Ilgaz cümlelerine başlarken “VAR doğrunun peşinde koşmaz” Beşerler ne diyo ya bu dedi! Skandal yanlışlar haricinde VAR’ın müdalesi olmaz. Protokol bu biçimde diyor. Fakat yarın protokol güncellenir ya da değişiz bilemeyiz.