Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul Mushafı Tanıtım Töreni’nde kıymetli açıklamalar

Professional

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyleki; İstanbul Mushafı Tanıtım Toplantısı niçiniyle sizlerle birlikte olmaktan memnunluk duyuyorum. İstanbul’un sınır sanatının merkezi olmayı sürdürmesi medeniyetimizin gücünü, tarihimizin devamlılığı, geleceğimizin aydınlığını göstermektedir. Maziden atiye kurduğumuz köprünün en kuvvetli ayaklarından biri olan yazı sanatımızın bugünkü temsilcilerini hürmetle selamlıyorum. Kur’an-ı Kerim’in birinci buyruğu ‘oku’ ayeti, onu takip eden ikinci hatırlatması da ‘yaz’ telkinidir. Rabbimizin biz kullarına okumayı ve kalemle yazmayı öğretmesinin şüphesiz bir niçini vardır. Her iki buyruk beşere bilmediğini öğretendir. Bizlere varlığın, ilmin ve hikmetin kaynağını işaret eder.

İstanbul Mushafı’nı hazırlayan Hüseyin Kutlu hocamızı, şahsım, milletim adıma tebrik ediyorum. Bilhassa çizgi sanatının İslam dünyasındaki güzide isimleri İstanbul’a göç ederek faaliyetlerini burada sürdürmüşlerdir. Kültür sanat merkezi olan İstanbul bu manada dünyaya taraf vermiştir.

Medeniyet ve kültürümüzde yazının kendisi öylesine değerlidir ki, büyüklerimizin üzerinde yazı bulunan rastgele bir kağıdın bile ayaklar altında kalmasına istek göstermediklerini hatırlıyoruz.

Batı medeniyeti dünyayı son devirde ‘yumuşak güç unsurları’ denen içeriklerle istila etmiştir. Geçmişten ders çıkarmayan dünya bir daha ırkçılığın ve İslam düşmanlığının pençesine düştü.