Bosch Bulaşık Makinesi Su Almıyorsa Arızası Nedir ?

semaver

Global Mod
Global Mod
Bosch Bulaşık Makinesi Su Almıyorsa Arızası Nedir?

Merhaba forum üyeleri! Bugün sizlerle Bosch bulaşık makinelerinde sıkça karşılaşılan bir sorunu, yani "Bulaşık makinesi su almıyorsa" konusunu ele alacağız. Bu sorunu çözebilmek için atmanız gereken adımları detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Hadi başlayalım!

Adım 1: Su Kaynağını ve Bağlantıları Kontrol Edin

İlk yapmanız gereken şey, makinenizin su kaynağını ve su hortumlarının bağlantılarını kontrol etmektir. Su almama sorununun en yaygın nedenlerinden biri, su vanasının kapalı veya su hortumunun tıkanmış olmasıdır. Su vanasının açık olduğundan ve su hortumunun kıvrılmadığından veya tıkanmadığından emin olun.

- Su vanasını kontrol edin Su vanası tamamen açık mı? Su akışı var mı?

- Hortumları kontrol edin Su hortumunda herhangi bir kıvrılma veya tıkanıklık var mı?

Bu kontrolleri yaptıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, bir sonraki adıma geçebiliriz.

Adım 2: Su Filtresini Temizleyin

Bulaşık makinelerinde, su giriş noktasında bulunan filtreler zamanla tıkanabilir. Bu da suyun makineye girmesini engeller. Filtrenin tıkanmış olup olmadığını kontrol edin ve temizleyin.

- Filtreyi bulun Filtre genellikle su giriş hortumunun bağlandığı yerde bulunur.

- Filtreyi temizleyin Filtreyi çıkarın ve temiz suyla yıkayın. Gerekirse eski bir diş fırçası kullanarak tüm kalıntıları temizleyin.

Filtrenin temiz olduğundan emin olduktan sonra makineyi tekrar çalıştırmayı deneyin. Eğer sorun devam ediyorsa, diğer bileşenleri kontrol etmek gerekecektir.

Adım 3: Su Seviyesi Sensörünü Kontrol Edin

Bulaşık makinelerinde su seviyesi sensörü, su seviyesini algılayarak makinenin su almasını veya kesmesini sağlar. Bu sensör arızalıysa, makine su almıyor olabilir.

- Sensörün yerini tespit edin Bosch bulaşık makinelerinde su seviyesi sensörü genellikle alt kısımda bulunur.

- Sensörü kontrol edin Sensör üzerinde kir veya kalıntı olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse temizleyin.

- Sensörü test edin Sensörün doğru çalışıp çalışmadığını bir multimetre ile kontrol edin. Sensör arızalıysa değiştirilmesi gerekecektir.

Su seviyesi sensörü temiz ve çalışır durumda ise, bir sonraki adıma geçebiliriz.

Adım 4: Su Giriş Valfini İnceleyin

Su giriş valfi, bulaşık makinesine suyun girmesini sağlar. Bu valf arızalandığında makine su almaz. Valfin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

- Valfin yerini bulun Su giriş valfi genellikle makinenin arka kısmında bulunur.

- Valfi inceleyin Valfin üzerindeki su basınç regülatörünü kontrol edin. Valf tıkalı veya hasarlıysa, değiştirilmesi gerekebilir.

- Valfi test edin Su giriş valfini bir multimetre ile test edin. Valf arızalıysa, yeni bir valf ile değiştirin.

Adım 5: Elektrik Bağlantılarını Kontrol Edin

Bulaşık makinesinin su almamasının bir diğer nedeni de elektriksel sorunlar olabilir. Elektrik bağlantılarının doğru yapıldığından ve herhangi bir kesinti olmadığından emin olun.

- Elektrik bağlantılarını kontrol edin Tüm kabloların düzgün bağlandığından ve herhangi bir gevşek bağlantı olmadığından emin olun.

- Elektrik devresini test edin Elektrik devresinde herhangi bir arıza olup olmadığını kontrol edin. Sigorta veya devre kesici arızalıysa, yenisiyle değiştirin.

Elektrik bağlantılarının sağlam olduğundan emin olduktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, son adıma geçebilirsiniz.

Adım 6: Profesyonel Yardım Alın

Eğer yukarıdaki tüm adımları uyguladınız ve sorun hala çözülmediyse, profesyonel bir teknisyenden yardım almanız gerekebilir. Bosch yetkili servisinden destek alarak sorunun kaynağını tespit ettirebilir ve gerekli onarımları yaptırabilirsiniz.

- Yetkili servisi arayın Bosch yetkili servis numarasını arayarak randevu alın.

- Teknisyen çağırın Profesyonel bir teknisyen, makinenizi yerinde inceleyerek arızanın