‘Bize ihbar edin gereğini yapalım’

Professional

New member
Aslıhan Altay Karataş / ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Bayanlar Günü niçiniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Stant Salonu’nda bayan muhtarlarla buluştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, özetle şunları söylemiş oldu:

BAYAN YOKSA ERKEK KARARSIZDIR: Fıtrat icabı bayan yoksa erkek, erkek yoksa bayan anlamsızdır, kararsızdır. Rabbimiz Kuran-ı Kerim’de bize her şeyin eşli, yani erkekli, dişili yaratıldığını haber veriyor. Birbirini bu biçimdesine tamamlayan iki varlıktan birinin yalnızca cinsiyeti sebebiyle eksik görülmesini, ötekileştirilmesini, ayrımcılığa uğramasını, hele hele şiddete maruz bırakılmasını asla kabullenemeyiz.

23 YERİNDEN BIÇAKLANAN BAYAN: Tokat’taki Hasret kardeşimizin 23 yerden, ahlaksız, ismi eşi (Samet Ağ) tarafınca bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yerden. Ne yaptılar, ne ettiler diye, Adalet Bakanlığı’nın da dün sunumu vardı, sorduk, oysa 3 aydan daha sonra özgür bırakmışlar adamı. Çabucak aradık, araştırdık, hamdolsun tekrar bu ismi herifi içeri almışlar. Bizde de biliyorsunuz Genel Lider Yardımcımız Tokat Milletvekilimiz Hasret Hanım takip edecek, Cumhurbaşkanı olarak ben de bu sürecin peşindeyim’ dedim. Be hakim sen nasıl oluyor da bu biçimde birisini özgür bırakıyorsun? Bakanıma da söylemiş oldum, bunu yakın takibe alacaksın, bu hususla ilgili beni de bilgilendireceksin, atılması gereken adımı hızla atacağız.

YAĞ PROBLEMİMİZ YOK: Son günlerde bir yağ problemi çıkardılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı bu biçimde bir meselemiz yok. Bunu muhalefet ülkemizi darda zorda göstermek ismine bu biçimde bir kampanyayı yürütüyor. Artık ben muhtarlarımdan şunu istiyorum. Mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda nitekim ayçiçeği yağı var mı yok mu? Sizden İçişleri Bakanlığımız ismine bunların depolarını bile takip edip, bize ihbar edeceksiniz bu stokçuları, biz gereğini yapacağız.

STOKÇULAR HESAP VERECEK: Bunlar stokçu, ayçiçeği yağını, zeytinyağını depoluyorlar ve utanmadan sıkılmadan sayıları yükseltiyorlar ve raflarda ‘ayçiçeği yağı yok’ diyerek bu biçimde bir kampanyayı da yürütüyorlar. İşte burada bir olacağız, birlikte olacağız. İçişleri Bakanımla konuştum, dedim ki; valileri seferber edeceğiz, nerede bu çeşit bir ahlaksız var ise, stokçu var ise bunlara gereğini yapacağız.

“TEYAKKUZDA OLUN”: Güç ve besin fiyatlarında yaşanan gelişmelerin bir kısmı global dengesizliklerden kaynaklanıyorsa, bir kısmı da içerideki hırsların ve manipülasyonların yapıtıdır. Kurumlarımız tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, tespitler yapıyor, sorunun kaynağı üretici, toptancı, perakendeci zincirinin rastgele birindeki çok çıkar hırsı yahut tüketicilerin paniğe sevk edilmesi olabilir, hiç fark etmez. Hepsinin de gereğini yapmak boynumuzun borcudur.

MUHTAR MAAŞLARI: Muhtar maaşlarının minimum fiyatın altında kalmamasını sağlayan adımı da attık. Yakında kanun değişikliği de Meclisimizin takdiriyle çıkacaktır. bu biçimdece hükümete geldiğimizde 97 liracık muhtar maaşı vardı, 4 bin 250 liraya çıkardık.

‘Asistan hekimlerle devam ederiz’

GİDEN GİTSİN:
Son vakit içinderda bir şey daha çıktı. Bu hastaneleri inşa eden biziz, bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. Efendim az para veriliyormuş. Sordum, en az alan 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında alıyor. Buna karşın özel bölüm epeyce daha büyük para verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşmayı severim, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren hekimlerimizi buralarda istihdam ederiz, bunlarla birlikte bu yola devam ederiz. Gerekirse yurt haricinden ülkemize dönmek isteyenleri hızla buraya davet eder ve onları da ülkemizde istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız.