Bir Hakimin ‘Dini Gerekçeler’ niçiniyle Kız Çocuğunu Okula Göndermediği Ortaya Çıktı

semaver

Global Mod
Global Mod
Balıkesir’de yaşayan 8 yaşındaki S.’nin ikinci sınıfa geçtikten daha sonra okula gönderilmediği ortaya çıktı. Okulun şikayetleri daha sonrası yapılan araştırma ile çocuğun babasının hakim A.B. olduğu tespit edildi. Gazeteci İsmail Saymaz’ın mevzuyu kendisine sorması üzerine ise ‘Sizi ilgilendirmez’ cevabını verdi.

Balıkesir’de yaşayan sekiz yaşındaki S. isimli kız çocuğu bu yıl ikinci sınıfa geçti; lakin ailesi okula yollamadı. Okulun şikayette bulunması üzerine Balıkesir Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü, geçen 15 Mart’ta bir toplumsal hizmet nazaranvlisini meskene gönderdi. İnceleme kararı, çocuğun babasının hakim A.B. olduğu anlaşıldı.

Uygulama Kıymetlendirme Raporu’nda şu biçimde yazıldı: ‘S.’nin ailesinin meskende tüm takviyesi sağlıyor olup özel öğretmenler tutularak, eğitimine takviye oldukları görülmüş olsa da yaşıtlarıyla toplumsal hayatına iştirakini sağlamak, olumlu alışkanlıklar kazandırmak, kişilik ve karakter gelişimiyle birlikte özgüven gelişimi, bakış açısı, toplumsal marifet, birey olma şuurunu desteklemek ve hayata hazırlamak ismine eğitim önlemi ile desteklenmesinin uygun olacağı.’

Mahkeme çocuğun okula gitmesine karar verdi…

Akabinde Burhaniye Aile Mahkemesi’nde dava açıldı. 1 Nisan’da karara bağlanan davada mahkeme, Çocuk Muhafaza Kanunu yeterince S.’nin okula gitmesi için önleme karar verdi. Karar velilere ve Ulusal Eğitim Müdürlüğüne iletildi.

Dini münasebetlerle okula göndermediği argüman edildi…

trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr

Halk TV müellifi İsmail Saymaz, hakim A.B.’nin dini münasebetlerle kızını okula göndermediği iddiasını paylaştı . Ortalarında geçen görüşmeyi de aktaran Saymaz, şunları kaydetti:

‘A.B.’ye ‘Bu yüzden göndermediğiniz gerçek mu?’ diye sordum. ‘Kararda ve raporda o denli bir şey yok. Kim söylemiş oldu? Kulaktan dolma bilgilerle haber yapılmaz’ dedi. ‘bu biçimde niye göndermiyorsunuz?’ diye sordum. ‘Raporda yazıyor’ dedi. Mahkemenin aleyhine sonuçlandığını hatırlattım. ‘Olabilir, sizi ilgilendirmez’ dedi.’