Beşiktaş’lı Valentin Rosier’den transfer itirafı! Galatasaray…

semaver

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş ‘ın 2020-2021 döneminde Sporting Lizbon’dan kiraladığı ve 1 yıl daha sonra bonservisiyle takımına kattığı Valentin Rosier, Fransa’dan Foot Mercato’ya özel röportaj verdi. Rosier, 2021 yazında hakkında çıkan Galatasaray haberleri hakkında da değerli sözler kullandı.

İşte Rosier’in Foot Mercato’ya verdiği röportajdan satır başları;

Soru: Türk taraftarların tutkusunu biliyoruz. Biroldukca grup akradaşınız meczup olmasa bile komik bir yapınızın olduğunu söylüyor. Kişiliğiniz, taraftarların “çılgınlığına” acilen ahenk sağlamanıza yardımcı oldu mu?

Rosier
: Evet, o denli düşünüyorum. Taraftarlar en başından beri bunu gördü, ben berbat durumda olan, epeyce rahat ve yapabileceklerimde fazlaca özgür bir tanesiydim. Bunu yapan diğer insanların tıpkı biçimde reaksiyon verdiklerinden emin değilim. daha sonrasında oynadığım kulüp için savaşan biriyim, onlar da bunu hissediyor. Taraftarlar ve ben biraz birebiriz, ikimiz de deliyiz ve her şeyi kulüp için yapıyoruz, bu da yeterli anlaştığımız manasına geliyor.

Soru: Fransa kökenli biroldukça kadro dostunuz var. Fransızca konuşanlara daha yakın mısınız?

Rosier
: Tıpkı lisanı konuştuğumuz için Fransızca konuşanlara daha yakınım. Tüm ekip arkadaşlarımla konuşuyorum ancak kimi beşerlerle daha fazla yakınlığım olduğu kesin. Onları isimleriyle tanıyordum lakin şahsi olarak daha evvel değil ve bugün nitekim takdir ettiğim beşerler, onlar benim kardeşlerim: Nkoudou, Ghezzal ve Masuaku

Soru: Ne yazık ki, geçen dönem ligde altıncı olarak Avrupa Kupası’na katılamadınız. Bu dönemin temel maksadı Avrupa’yı bulmak mı?

Rosier
: Taraftarların asıl hedefi bu değil, yalnızca Harika Lig’i kazanmamızı istiyorlar. Size evvelarini açıklamak gerekirse, her ne olursa olsun bir Avrupa Kupası’na iştirakten ziyde şampiyonluk bekliyorlar. Birinci maksatları ligi birinci bitirmek.

Soru: Büyük bir sakatlık geçirdin ve akabinde başarısız olduğun Sporting’e transfer” target=”_self” style=”text-decoration: underline;font-weight: bold;”> transfer oldun. Kendini o delikten çıkarmayı nasıl başardın?

Rosier
: Biraz karmaşık bir periyottu. Duruma üzüldüğüm vakit içinder oldu. Ancak ailem ve beni görmeye gelen arkadaşlarım vardı, o kadar yavaş yavaş güzelleşiyordu ki. sonrasındasında, biraz dertsiz bir yanım var, bu yüzden vakit içinde onunla yetindim. daha sonra Beşiktaş’tan teklif geldi, gittim ve âlâ iş çıkardım. Oynama vaktim olmamasına karşın optimist kaldım, bir daha de yeterli bir durumum vardı. Futbol âlâ gitmiyordu lakin zihinsel olarak kuvvetli kalman gerekiyordu ve her halükarda bunun karşılığını alacaktım.

Soru: Bir gün Fransa Ulusal Kadrosu’nda oynama hayalin var mı?

Rosier
: Talihim var mı? Bilmiyorum, geleceği bilmiyorum. Kesin olan şu ki aklımın bir köşesinde kalıyor alışılmış, çocukluk hayalim. Birincisi profesyonel futbolcu olmaktı, ikincisi Fransa’yı temsil etmek ve ulusal grupta oynamak. Açıkçası bunu düşünüyorum lakin şu an için çalışmam ve kıymetimi göstermem gerekiyor. Umarım bir gün baht gelir. Bunun benim hayalim olmadığını söylersem palavra söylemiş olurum, hala kanıtlayacak fazlaca şeyim var ve gelecekte bunun karşılığını alacağım.

Soru: İki dönemde 50’den çok maç oynadığınız Ligue 1’i çok güzel biliyorsunuz. Mesleğinizde bir gün Fransa’ya dönmeyi planladınız mı ya da aklınızda diğer bir şampiyonluk var mı?

Rosier
: Ligue 1’de oynamaya geri mi döneceğim? Bilmiyorum, bunu düşünmedim. Almanya sahiden sevdiğim bir şampiyona. Kaçınılmaz olarak, tepenin tepesi olduğu Premier Lig var. Bundesliga’yı nitekim seviyorum, birinci tercihim olurdu. Büyük stadyumları ve büyük kadroları olan büyük bir lig. Öne çıkmayı ve alanda ne kadar bedelli olduklarını göstermeyi başaran, bilhassa Fransızlar olmak üzere biroldukça oyuncu var. daha sonrası buradan daha soğuk lakin hayat ve uygun zihniyet bu ligi cezbedici kılıyor.

Soru: Ligue 1’e mümkün bir dönüşle ilgili olarak, Fransa’da kulübünüzü seçme talihiniz olsaydı, nerede oynamak isterdiniz?

Rosier
: Fransa’da kesinlikle favori bir ekibim yok. Fakat iki rakip kulüp olsalar da Olympique Lyonnais, Olympique de Marsilya’yı seviyorum. Paris Saint-Germain’i de severim lakin onlar öbür bir gezegendeler.

Soru: Mesleğini Beşiktaş’ta bitirmeyi düşünür müsün?

Rosier
: Öteki bir yerde büyük bir fırsatım yoksa niye olmasın. Orada hayli güzel yaşıyorum, kulüp mükemmel ve atmosferimiz inanılmaz. Bunu sahiden hiç düşünmemiştim ya da bu biçimde görmemiştim, ancak bu bir fikir olabilir. şüphesiz gelecekte ne olur bilmiyorum lakin Beşiktaş her vakit kalbimde kalacak bir kulüp olarak kalacak, orası kesin.

GALATASARAY İTİRAFI

Valentin Rosier’in ismi 2021 yazında Galatasaray’la anılmıştı. Devrin teknik yöneticisi Fatih Terim’in Ghezzal ve Rosier’i bilhassa transfer etmek istediği söz edilmişti. Rosier, 2021 yazında birtakım teklifler aldığını söyleterek Galatasaray haberlerini doğruladı.

Rosier, Foot Mercato’ya şu açıklamaları yaptı;

Soru: Beşiktaş’ta kiralık bir dönemin akabinde, geçtiğimiz yaz resmi olarak Türk kulübüne katıldınız. Sizi nasıl ikna ettiler?

Rosier
: O yıl lig şampiyonu olduk ve epeyce düzgün bir dönemi geride bıraktık. Atmosfer çılgındı, tüm kadro arkadaşlarım içinde epey yeterli bir anlayış vardı, arkadaş edindim, kardeş olduk. Şampiyon olduğumuz ve Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız için atmosfer, kalma dileğimi doğruladı. Öteki bir kadroya transfer olmayı düşünmedim. Birtakım konuşmalar oldu lakin iş asla resmiyete dökülmedi. daha sonrasında Beşiktaş ısrarcı davrandı ve benim istediğim oldu.

Soru: Bundan daha evvel de bahsetmiştiniz: futbol oynuyor olsanız bile onun haricinde pek bir şey izlemiyorsunuz. Mesleğiniz haricinde sizi en çok ne heyecanlandırıyor?

Rosier
: Sık sık söylerim: Futbol oynamayı severim, arkadaşlarımla beraberyken kesinlikle futbol izlerim. Lakin kendim bir maçı açıp bilhassa izlemem. Ben çok mesken insanıyım, görüntü oyunları oynamayı severim, sık sık oynarım, sinema izlerim. Kıyafetleri epeyce severim, şekline kıymet veren biriyim. Ben de gidip dövme yaptırmayı seviyorum. Liseden beri dövme yaptırma, başkalarından farklı olma, kendi şeklime sahip olma isteğim daima vardı. Amerika Birleşik Devletleri’ni, gangster stilini, her yeri dövmeyi ve bol kıyafetleri sahiden seviyorum.

(Skorer)